ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Μαυρίδης: Μόνο για μένα θα βγάζει ανακοινώσεις η ΕΣΗΕΑ;

Ο Θανάσης Μαυρίδης του Φιλελεύθερου και του Liberal.gr ασκεί κριτική μέσω των σόσιαλ μίντια στην ΕΣΗΕΑ και τους «φίλους» στο ΔΣ της Ενωσης επειδή έβγαλαν ανακοίνωση μόνο για τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην εφημερίδα του κι δεν ασχολούνται με άλλα Μέσα Ενημέρωσης που βγάζουν μαζικά, όπως λέει, τους εργαζομένους τους σε διαθεσιμότητα..
Αναλυτικά η ανάρτηση του Θανάση Μαυρίδη στο facebook:
Η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ακούσει για μέσα ενημέρωσης που βγάζουν μαζικα τους εργαζομενους τους σε διαθεσιμότητα. Εγω τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους. Για την ΕΣΗΕΑ και την κυρια Αντωνιάδου και τους άλλους "φιλους" του ΔΣ ο λογος που έβγαλαν ανακοινωση για τον Φιλελευθερο, οταν συμφωνησαμε με μια μικρη ομαδα εργαζομενων για μικρες μειώσεις στους μισθους τους και για ορισμενο χρονικο διαστημα. Απο 100 ως 200 ευρω κυριοι συνδικαλιστες. Και για τρεις μηνες. Και σε λιγους ανθρωπους. Θα βγαλουν τώρα ανακοινωση ή εξαντλήθηκε η επαναστατικότητά τους μόνο με τον Φιλελεύθερο; Προσωπικα θα κανω τα παντα για να κρατησω ορθιο τον Φιλελευθερο. Αν δεν τα καταφέρουμε θα πουμε οτι δεν τα καταφεραμε. Δεν θα στείλω στην διαθεσιμότητα 60 ανθρωπους ούτε θα παιξω οφείλοντάς τους 2 ή 3 μηνες μισθων. Εχουμε πολλές δυσκολιες μπροστα μας. Η εχθρότητα ορισμένων συνδικαλιστων ειναι μια ακομη. Θα τα πουμε όλα. Εν καιρω. Στο μεταξύ εχω να ασχοληθώ με το πως θα σώσουμε ενα μεσο ενημερωσης. Τα αλλα μετά.
Θυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ στις αρχές του μήνα είχε καταγγείλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» όταν η τελευταία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προβαίνει σε μειώσεις των αποδοχών τους για ένα τρίμηνο.
Η πράξη της εργοδοσίας είναι απόλυτα προκλητική και ανεύθυνη, ανέφερε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή, εν μέσω της λαίλαπας του κορωνοϊού, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ανταποκριθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις ανάγκες της κοινωνίας για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα σταθεί απέναντι στους εργοδότες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη και πρωτοφανή κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού, θα επιχειρήσουν να καταπατήσουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.