ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Σε δραστικό περιορισμό των έκτακτων μέτρων που αφορούσαν το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων και των σούπερ μάρκετ προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό δεν ανανεώνεται η απόφαση για υποχρεωτική λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης από την ερχόμενη Πέμπτη 26 του μήνα και μετά περιορίζεται και η παράταση του καθημερινού..
ωραρίου. Έτσι πλέον οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα κλείνουν στις 9 το βράδυ.
Η απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε πως η κίνηση στα καταστήματα τόσο την περασμένη Κυριακή αλλά και τις καθημερινές μετά τις 9 το βράδυ ήταν περιορισμένη. Επίσης συνετέλεσε και το γεγονός ότι έχει επέλθει μία σχετική ηρεμία στις αγορές με την επιβολή των περιοριστικών όρων (1 πελάτης ανά 15 τμ κοκ).
Ιδιαίτερα για το ζήτημα λειτουργίας των Κυριακών υπήρχαν αντιδράσεις από σημαντική μερίδα των επιχειρήσεων με δεδομένο πως τόσο το προσωπικό τους όσο και οι υποδομές τους λειτουργούν «στο κόκκινο». Η ηγεσία του υπουργείου είχε υποσχεθεί πως στην περίπτωση που δεν επιβεβαιωθεί η μεγάλη ανάγκη των καταναλωτών τότε θα άρει το μέτρο. Όπερ και εγένετο.
Έτσι, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, από την Πέμπτη 26 Μαρτίου έως και το Σάββατο 25 Απριλίου, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
  • Δευτέρα έως Παρασκευή από 7:00 έως 21:00.
  • Σάββατο από 7:00 έως 20:00
Πηγές απ' το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνουν πάντως πως εάν καταστεί και πάλι ανάγκη δύναται να αλλάξει εκ νέου το ωράριο.