ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Στα 8.000-10.000 εκτιμώνται τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα

Σημαντική εξάπλωση των κρουσμάτων της λοίμωξης Covid-19 καταγράφεται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα.
Περίπου 8.000 με 10.000 κρούσματα υπάρχουν στην κοινότητα, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών, όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Την περασμένη..
εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού είχε εκτιμηθεί πως κυμαινόταν στα 2.000 με 3.000. Ο νέος κορωνοιός έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 28 περιοχές της επικράτειας και το επίκεντρο παραμένει στην Αθήνα.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε πλέον (Δευτέρα 23.3) στα 695 -τα 200 κρούσματα καταγράφηκαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, 114 άτομα νοσηλεύονται και 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Έχουν καταλήξει 17 άτομα -ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα- και 29 άτομα έχουν αποθεραπευθεί.
"Έχουμε αγοράσει πολύτιμο χρόνο με τα μέτρα που λάβαμε και πρεπει να τον αξιοποιήσουμε ώστε να προετοιμαστούμε. Με βαση οσα βλέπουμε και μελετούμε, φαίνεται να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2, ή τουλάχιστον να μην υπάρχει επιθετική αύξηση" διευκρίνισε ο ειδικός και υπογράμμισε πως "περαιτέρω αύξηση θα πρέπει να είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας με τα μέτρα που έχουμε λάβει".
"Χρειαζόμαστε χρόνο για να συλλέξουμε κι άλλα επιστημονικά δεδομένα, θεραπείες και εμβόλια" τόνισε ο κ. Τσιόδρας, διευκρινίζοντας ομως πως το εμβόλιο θα αργήσει.