ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Αντί επίταξης δίνουν ημερήσια αποζημίωση 1.600 ευρώ στις ιδιωτικές ΜΕΘ

Tι καταγγέλλει ο Π. Πολάκης

Σε καταγγελία σχετικά με την αποζημίωση που θα λαμβάνουν όσα ιδιωτικά θεραπευτήρια διαθέτουν στο Δημόσιο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προχωράει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Όπως αναφέρει, στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται διπλάσια αποζημίωση στους κλινικάρχες που θα..
διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη:
«Αυτή ήταν η «συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγειας»; Αυτήν ήταν η «επίταξη» που ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;;;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!
Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην ΠΝΠ να δώσει ο ΕΟΠΥΥ ΔΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού!!!( δηλαδή από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως!!!!!)
Αυτό γεννάει δυο σοβαρά ΗΘΙΚΗΣ (και οικονομικής) ΤΑΞΕΩΣ ζητήματα !!
ΠΡΩΤΟΝ κάποιοι μέσα στην κρίση ,μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα το μόνο που σκέφτονται ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ !!!
ΔΕΥΤΕΡΟ : Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αλλάξαμε τέλη του 2018 τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ εξορθολογίζοντας τη διαδικασία νοσηλείας ασθενών σε ιδιωτικές Μεθ με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ όταν δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλιστα εκτός από την αύξηση που δώσαμε τότε στο ημερήσιο νοσηλεία ΜΕΘ και την πληρωμή ξεχωριστά πράξεων ή παρεμβάσεων που δεν προβλεπόταν πριν (πχ αιμοκάθαρση-αιμοδιαδιηθηση) εξαιρέσαμε αυτή τη δαπάνη από το clawback των κλινικών ως κίνητρο για να τα διαθέσουν για να καλύψουμε τις εποχιακά έντονες ανάγκες (γρίπη)ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τα 30 περίπου κρεβάτια ΜΕΘ που μας διέθεταν ο ιδιωτικός τομέας το 2018 ,να γίνουν 70 το 2019!!! (προ κορωνοϊού) .Αυτά τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν παίρνουν αύξηση του νοσηλίου παραμένουν με το τιμολόγιο του ΕΚΠΥ, η κυβέρνηση δηλαδή επιβραβεύει αυτούς που θα κάνουν την αρπαχτή τώρα στην κρίση και όχι αυτούς που στήριξαν τις ανάγκες και το προηγούμενο διάστημα .
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ,να προχωρήσει στην «επίταξη» μέσω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι να δίνει επιλεκτικά «δωράκια» σε κάποιους !!! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια αύξηση στο ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ (πχ 20-25%)για όσο διαρκεί η πανδημία λόγω και της μείωσης του τζίρου της ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!
Κάντε αυτά που λέω ΤΩΡΑ!!!
Βασιλης Κικίλιας ακούει;
Θεανώ Καρποδίνη υποδιοικήτρια ΕΟΠΥΥ ακούει;»