ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Μερική απασχόληση για τους μισούς εργαζομένους

Ο «διάβολος στις λεπτομέρειες» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - «Κερκόπορτα» το προσωπικό ασφαλείας.

«Kανονικά πρέπει να δώσουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί και λειτουργούν κανονικά», είπε προχθές ο υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Σε αντίθεση με την εντύπωση που προκάλεσαν..
οι πρώτες δηλώσεις της διυπουργικής για γενικευμένη μετατόπιση του δώρου Πάσχα, ο κ. Βρούτσης αποσαφήνισε ότι δεν θα υπάρξει αποποινικοποίηση για τις εταιρείες που δύνανται να χορηγήσουν το δώρο και δεν σκοπεύουν να το κάνουν. Αυτή τουλάχιστον η ερμηνεία προκύπτει από τη σαφή αναφορά του για τα σουπερμάρκετ «Για παράδειγμα, τα σουπερμάρκετ θα καταβάλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση τον νόμο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Επίσης, διευκρίνισε ότι «έως τις 31/3/2020 θα πρέπει να έχουν γίνει οι αιτήσεις για τις έκτακτες ενισχύσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού».
Πάντως, η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά του δώρου το καλοκαίρι δεν εντάχθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την 3η δέσμη έκτακτων μέτρων που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.

- από ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην ΕΦΣΥΝ -περισσότερα ΕΔΩ