ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε εφημερίδες

Tηλεοπτικό σποτ έφτιαξε η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) το οποίο λειτουργεί ως κοινωνικό μήνυμα αλλά και συγχρόνως υποστηρίζει τον κλάδο αυτή τη δύσκολη περίοδο.
«Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε εφημερίδες. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ψυχραιμία Αντικειμενικότητα στην ενημέρωσή μας, χωρίς fake news. Διαβάζουμε εφημερίδες.,
ενημερωνόμαστε έγκυρα» αναφέρει το σποτ της EIHEA.
Θυμίζουμε ότι η ΕΙΗΕΑ στις 16 Μαρτίου 2020 με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό απηύθυνε έκκληση και πρότεινε διάφορα μέτρα στήριξης των εφημερίδων της χώρας τα οποία, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, είναι απαραίτητα για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.
Ανάμεσα στα μέτρα αυτά ήταν και το αίτημα να καταστεί υποχρεωτική η διάθεση και πώληση των εφημερίδων σε ένα πολύ σημαντικό αριθμό καταστημάτων όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, πρακτική η οποία ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
Το περασμένο Σάββατο το αίτημα της ΕΙΗΕΑ έγινε αποδεκτό αφού στο άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης 31.927/21.3.2020 (ΦΕΚ Β 945) συμπεριλήφθηκε και η σχετική διάταξη για τον Τύπο με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων και διοικητικού προστίμου (άρθρο 5).
Ήδη τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε συνεννόηση με το πρακτορείο διανομής ‘Αργος για την υλοποίηση που θα εξασφαλίσει τη διανομή εφημερίδων στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ της χώρας.