ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η αγανάκτηση της Σίας

Σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιογραφία εν μέσω πανδημίας. Η Σία Κοσιώνη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, βγάζει ζωντανά έναν γιατρό από νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ο οποίος μιλά για τις τεράστιες ελλείψεις σε αναπνευστήρες και ΜΕΘ στην Πολιτεία που θα οδηγήσουν σε αμέτρητους νεκρούς, όταν κορυφωθεί η επιδημία. Η Σία εκπλήσσεται και αγανακτεί..
που το κράτος εκεί δεν κάνει τίποτα για αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Στην Ελλάδα πάλι, οι ενώσεις γιατρών και νοσοκομειακών σε όλη τη χώρα καταγγέλλουν καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις, όχι μόνο σε αναπνευστήρες αλλά και σε απλό ιατρικό υλικό, όπως μάσκες, στολές κλπ. που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των ίδιων και των ασθενών. Αυτές όμως δεν φτάνουν σχεδόν πότε στα δελτία ειδήσεων και αν μια στο τόσο, κάποιος γιατρός τολμήσει να τις υπενθυμίσει, τότε νουθετείται αυστηρά από τους παρουσιαστές, αφού το ΕΣΥ, είναι θωρακισμένο και δομημένο, όπως βεβαιώνει η κυβέρνηση.
Αντ' αυτού, οι πολίτες "ενημερώνονται" εξαντλητικά για την πορεία εφαρμογής της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις ηρωικές προσπάθειες των αστυνομικών να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, κόβοντας πρόστιμα στους ανεύθυνους παραβάτες που βγήκαν έξω, χωρίς τη σχετική άδεια. Γιατί εδώ είμαστε πλουραλιστική δημοκρατία και σοβαρό κράτος, όχι μπανανία, όπως η Νέα Υόρκη.
- από το fb του Δημήτρη Τσίρκα