ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Χατζής σε Βρούτση: Δεν θα μου πείτε εσείς πως θα κάνω την δουλειά μου...

Tι (δεν) είπε ο υπουργός Εργασίας για τη δεκαπενθήμερη εργασία και τη μείωση κατά 50% του μισθού των εργαζομένων (κατατοπιστικό βίντεο)

 «Δεν απαντάτε κύριε υπουργέ... Ο δημοσιογράφος μεταφέρει τον προβληματισμό του κόσμου. Δεν θα μου πείτε εσείς πως θα κάνω την δουλειά μου.  Το υπουργείο Εργασίας θα βγάλει τώρα και "νότα" πως θα ρωτάει ο δημοσιογράφος;/  Μπορώ να κάνω κριτική και να σχολιάζω ό,τι θέλω». Ξέσπασε ο Τάκης Χατζής στις παρατηρήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη..
Βρούτση ο οποίος στην εκπομπή «Πρωτη Γραμμή» στον Alpha στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και ειδικά για τη δεκαπενθήμερη εργασία και τη μείωση κατά 50% του μισθού των εργαζομένων.
Ο υπουργός Εργασίας δεν απάντησε στην ερώτηση του Ν. Μονεμβασιώτη για το αν ανάλογα με τους μισθους που θα μειωθούν κατά 50% θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση για τις άλλες άλλες υποχρεώσεις (κόστος αγαθών, σούπερ μάρκετ, φαρμάκων, λογαριασμοί οργανισμών κοινης ωφελείας, ενοίκια). Είπε αόριστα και γενικά ότι έχει ληφθεί μέριμνα υπέρ των εργαζομένων...
Κατά τα άλλα επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα περί διατήρησης των θεσεων εργασίας και τις μη απολύσεις: «Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν κενά. Δεν νομοθετώ σε κανονικές συνθήκες. Το μέτρο της δεκαπενθήμερης εργασίας αναστέλλει ένα άλλο μέτρο: να βάλει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό ή να κάνει ομαδικές απολύσεις. Είναι για έναν ή δύο μήνες. Όταν τελειώσει η κρίση, θα καταργηθούν, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Καμία επιχείρηση δεν κάνει συμβόλαιο δια βίου συμβίωσης. Πάντα αλλάζουν οι εργαζόμενοι. Άρα το εκ περιτροπής είναι έκτακτο, προϋπάρχει στο εργατικό δίκαιο, κι έρχεται ως μέτρο σωτηρία των θέσεων εργασίας».