ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Εκπομπές-σεντόνια

 (ή Όταν τα κανάλια σκηνοθετούν τον επικαιρότητα)

Στις εφημερίδες υπήρχαν τα κείμενα-σεντόνια. Στην τηλεόραση, πλέον, έχουμε τις εκπομπές-σεντόνια. Ατέλειωτες ώρες ενημέρωσης, με το κεντρικό δελτίο, με τα απογευματινά, τα πρωινά, τα νυχτερινά μαγκαζίνο, τις έκτακτες ειδήσεις, τις κυβερνητικές..
ανακοινώσεις. Μια επαναλαμβανόμενη λούπα με τρόμο, γιατρούς (αναρίθμητους γιατρούς!), αναλύσεις, προτρεπτικά σποτάκια («Μείνετε σπίτι!»), αληθινές ειδήσεις, ψεύτικες ειδήσεις.
Σε πολλές περιπτώσεις το ρεπορτάζ έχει αντικατασταθεί με σκηνοθετημένα στιγμιότυπα. Όπως εκείνης της γιαγιάς που συνομιλεί από το θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας με τα εγγονάκια της, τους δίνει συμβουλές να προσέχουν, τους λέει να την ενημερώσουν για ό,τι χρειαστούν και να πάει να τους το φέρει. Δηλαδή κόντρα στο μήνυμα του Σπύρου για τους ηλικιωμένους (τι επανάληψη και αυτό!) η γιαγιά τού στιγμιότυπου προσφέρεται να κάνει ντιλίβερι στα προστατευμένα εγγόνια που δεν πάνε σχολείο και περιμένουν καρτερικά, προφανώς την επιστροφή των γονιών από τις δουλειές τους.
- διαβάστε τη συνέχεια στο Harddog ΕΔΩ