ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

«Πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;»

Tην ώρα που το υγεινομικό προσωπικό του ΕΣΥ απαιτεί στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά για να παλέψει με την επιδημία, η Προεδρία της Κυβέρνησης εγκρίνει δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας..
και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».
Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει:
«Αποκαλυπτική για την υποκρισία του πολυδιαφημισμένου "επιτελικού" κράτους της Νέας Δημοκρατίας που σκορπάει λεφτά των φορολογουμένων από το παράθυρο. Προκλητική γιατί μια καμπάνια για ένα τόσο σημαντικό ζητήματα δημοσίου συμφέροντος δικαιούται -εκ του νόμου- δωρεάν προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».
«Σοκαριστική γιατί έρχεται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατρών και νοσηλευτών, που ζητούν από την κυβέρνηση το αυτονόητο: την αποφασιστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιλογές της και να δώσει αναλυτικά τα επιμέρους στοιχεία της πολυέξοδης καμπάνιας. Και ας απαντήσει στο απλό ερώτημα: πόσες μάσκες αγοράζουμε με έντεκα εκατομμύρια ευρώ;».
Με αιχμηρή ανάρτηση σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης με την οποία δίνονται 11 εκατ. ευρώ για δαπάνες επικοινωνιακής εκστρατείας για τον κορωνοϊό.
Όπως σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα εν λόγω διαφημιστικά μηνύματα στην τηλεόραση θα έπρεπε να είναι δωρεάν καθώς αφορούν θέμα δημόσιας υγείας: