ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Το ρεπορτάζ και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τα οποία αποφάσισε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, συνιστούν εντολή που όλοι μας πρέπει να εφαρμόσουμε, δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και υπεύθυνη συμπεριφορά.
Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν αδιάλειπτα να ενημερώνουν το κοινό παρ’ όλες τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργασίας, που.. βιώνουν. Άλλωστε, η κοινωνία διψά για εμπεριστατωμένη ενημέρωση και έγκυρη πληροφόρηση για την πανδημία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κάνει έκκληση στους συναδέλφους και κυρίως στους ανέργους και τους συνταξιούχους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η ταυτότητα μέλους της Ένωσης δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση, όλων των μελών, παρά μόνο των δημοσιογράφων που εργάζονται και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, οι δημοσιογράφοι μπορούν να κινούνται ελεύθερα με τη δημοσιογραφική ταυτότητα και την επίδειξη της βεβαίωσης του Μέσου που εργάζονται.
Για όσους καλύπτουν εξωτερικό ρεπορτάζ η βεβαίωση του εργοδότη τους θα πρέπει να είναι ανάλογα διατυπωμένη, ώστε να καλύπτει την ανάγκη πολλαπλών μετακινήσεων. Όλα αυτά μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο.