ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Tηλεφώνημα στον Μηταράκη για το «πάγωμα» των επιτάξεων

Για έλα από το Μαξίμου να τα πούμε...

Ενδοκυβερνητικό θέμα πήγε να δημιουργηθεί όχι με τα όσα είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Nότης Μηταράκης το πρωί στην ΕΡΤ, αλλά με την αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι «παγώνουν» οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επίταξη εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά..

Ο κ. Μηταράκης, βρέθηκε στην ΕΡΤ μαζί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη και κατά τη συζήτηση, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στον διάλογο με τους νησιώτες, είπε ότι δίνει μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους, κατάλληλους για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών.
Η πρόταση του υπουργού δεν έγινε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά προέκυψε από τη συζήτηση ώστε να δοθεί ο χρόνος στους νησιώτες, να διερευνήσουν εναλλακτικές.
Ωστόσο η αίσθηση που δόθηκε και αυτό που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ είναι ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω υπό το βάρος των αντιδράσεων.
Έτσι μετά το τέλος της εκπομπής, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Μηταράκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες - και από κυβερνητικές πηγές και από το περιβάλλον του υπουργού – συζήτησαν το θέμα και εκτίμησαν ότι είναι η πιο προσήκουσα ενέργεια να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην αυτοδιοίκηση πριν ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Μηταράκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου – καθώς βρισκόταν κοντά στο πρωθυπουργικό μέγαρο- ώστε να έχει και μια δια ζώσης επικοινωνία για το ζήτημα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
ΝΙ.ΠΑ. / newpost