ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Έπιασαν οι προσευχές στο κανάλι του Mαρινάκη

Θριαμβευτική επιστροφή για το Mega

του Χρήστου Ξανθάκη


Γεννάνε και τα κοκόρια τους στο καινούριο Mega! Προσεύχονταν στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη να πιάσουνε τα ποσοστά του Open την πρώτη μέρα εκπομπής τους και αντ’ αυτού είδαν διψήφιο μερίδιο.
Ακριβώς 10% θεαματικότητα κατέγραψε ο νεότευκτος δίαυλος στο σύνολο των ηλικιών, ενώ στα δυναμικά κοινά, στις ηλικίες δηλαδή από 18 ως 54 έτη που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τους..
διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους έφτασε το 12,6 %. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους τέτοια νούμερα!
Θα «κάτσει», βεβαίως, ο ενθουσιασμός της πρώτης μέρας, το αναγνωρίζουν αυτό οι άνθρωποι του καναλιού. Σπεύδουν, ωστόσο, να προσθέσουν ότι αφενός δεν έγινε καμιά τεράστια διαφημιστική καμπάνια για την έναρξη του Mega και αφετέρου κάποιοι τηλεθεατές από τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν έχουν ακόμη προσθέσει τον δίαυλο στο τηλεκοντρόλ τους.
Ποντάρουν επίσης πολλά στο «στόμα με στόμα», θεωρώντας ότι μπορούν να στηριχτούν στην καλή επίδοση της πρώτης ημέρας και να χτίσουν περαιτέρω απήχηση. Μην ξεχνάμε ότι η διαφορά από το 6% με 7% που υπολόγιζαν και το 10% και βάλε που πιάσανε δεν είναι μερικές χιλιάδες τηλεθεατές, είναι πολύς κόσμος και αυτός ο κόσμος θα το ανοίξει το στοματάκι του και θα συζητήσει με τους διπλανούς του στο σπίτι, στο γραφείο, στο μαγαζί για όλα όσα είδε και απόλαυσε στην μικρή οθόνη. Και θα δώσει μια επιπλέον ώθηση, που δεν μπορείς να την κερδίσεις με τις ρεκλάμες στα λεωφορεία και στις εφημερίδες. Καλή αρχή λοιπόν για το Mega, που χτύπησε και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (εικοσάρια και βάλε!) στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του.
Δεν θα κρίνω τη δουλειά και την παρουσία των συναδέλφων, είμαι όμως υποχρεωμένος να σημειώσω ότι δόξα τω Θεώ βγήκαν σε πρώτο πλάνο και μερικά πρόσωπα που λειτουργούσαν έως τώρα αποκλειστικά και μόνο σε υποστηρικτικό ρόλο. Δεν είναι κακό πράγμα η ανανέωση και μόνο στην ελληνική τιβί, λειτουργούμε φοβικά σε σχέση με τις φρέσκες (ή σχετικώς φρέσκες) παρουσίες στο «γυαλί». Ας ελπίσουμε να δουλέψει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί όλο οι ίδιοι και όλο οι ίδιες γκώσαμε πια!
Σημειώνω και κάτι για το τέλος, να μην το λησμονήσουμε. Δεν είναι τυχαίο που μόνο το Star δεν ενοχλήθηκε διόλου από την εκπομπή του Mega και δεν έχασε ούτε έναν πιστό. Το δικό του το μοντέλο, δεν έχει να φοβηθεί και πολλά από την τηλεόραση του εικοστού αιώνα. Τα υπόλοιπα κανάλια ωστόσο, που εξακολουθούν να υπηρετούν παρωχημένα πρότυπα, μπορεί να πάθουν ζημιά…

Υ.Γ.: Επειδή πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα, να το πούμε ότι υπεύθυνος ενημέρωσης στο νέο Mega είναι ο Σταμάτης Μαλέλης και υπεύθυνη προγράμματος η Ιζαμπέλα Σασλόγλου. Σε ρόλο συμβούλου λειτουργεί υποστηρικτικά, ο παλιός γνώριμος του διαύλου Πέτρος Μπούτος.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr