ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ο Βαρουφάκης δημοσιοποιεί τα όσα κατέγραψε στο Eurogroup

Στις 10 Μαρτίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ηχογραφημένες συνομιλίες των συνεδριάσεων του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους κορυφαίος αξιωματούχος του ΜέΡΑ 25, είπε ότι οι συνομιλίες απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο επειδή ο γραμματέας.. του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, ώστε να είναι και ο ίδιος στην Αθήνα για να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν ανησυχεί μην τυχόν και υπάρξει οποιαδήποτε προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Επίσης, υπενθύμισε και την απόφαση του Αρείου Πάγου που κατέθεσε στη βουλή μαζί με το αρχείο καταγραφής των συνεδριάσεων του Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης και το οποίο επέστρεψε ως απαράδεκτο ο πρόεδρος της βουλής.
Από τον ίδιο αξιωματούχο διευκρινίστηκε ότι έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εγγραφή άρχισε μετά την διαπίστωση ότι στο κορυφαίο αυτό όργανο της ΕΕ, δεν τηρούνταν πρακτικά.
Αρκετά στοιχεία από τις συνεδριάσεις περιέχονται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «ανίκητοι ηττημένοι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος τονίζοντας μάλιστα ότι ο αγγλικός εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια ο κ. Βαρουφάκης του πρότεινε ένα μεγάλο ποσό, περίπου 10,000 λίρες, προκειμένου να μην εκδοθεί το βιβλίο, πρόταση που ο Βαρουφάκης απέρριψε.