ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ενημέρωση μετ' εμποδίων σήμερα και αύριο

Απεργία στην ΕΡΤ, τρίωρη στάση στα ιδιωτικά, χωρίς εφημερίδες την Τετάρτη

Μετ' εμποδίων η ενημέρωση σήμερα και αύριο Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, οι Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ κατά του νέου ασφαλιστικού Βρούτση.
* Η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ (πανελλαδικό δευτεροβάθμιο σωματείο των δημοσιογράφων).. και όλες οι Ενώσεις Συντακτών της Περιφέρειας, το προσωπικό και οι τεχνικοί Τύπου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας, ώρα 12.00-15.00 σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις, ενημερωτικές και ζωντανές εκπομπές το διάστημα 12.00-3.00 το μεσημέρι σε κανέναν ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του ιδιωτικού τομέα.
Η ΕΣΗΕΑ αγωνίζεται για να σταματήσει η υποβάθμιση του Ενιαίου Ταμείου Ασφαλισμένων Τύπου και ΜΜΕ σε απλό τμήμα του ΕΦΚΑ. Επίσης, για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ και την απόκρουση της επίθεσης των εργοδοτών κατά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της επικούρησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων στα μέσα ενημέρωσης όλης της χώρας.
* Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει με 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του Μικτού Συμβουλίου, και καλεί σε προσυγκέντρωση στην Αθήνα έξω από το υπ. Εργασίας (πλ. Κλαυθμώνος) στις 10:30 π.μ.. Η ΕΡΤ δεν θα μεταδώσει ενημερωτικές εκπομπές και ζωντανές εκπομπές σήμερα όλο το 24ωρο, ενώ τα δελτία ειδήσεων θα έχουν μικρότερη διάρκεια.
* Αύριο, Τετάρτη, δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες. Κι αυτό, γιατί απεργεί σήμερα το προσωπικό των πρακτορείων διανομής Τύπου. Το σωματείο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση μαζί με το ΠΑΜΕ, σήμερα, στις 10.30 στα Προπύλαια.
Α.Γ.Ν. / avgi