ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Πέτσας διoρθώνει Σταϊκούρα

Δεν είναι ανέφελη η προσπάθεια για την αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και αν πιέζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου. 
Το οικονομικό επιτελείο κρατά μικρό καλάθι. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε δηλώσει ότι την αύξηση την έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε ερώτηση αν ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται διπλάσια σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης,..
όπως υποσχόταν προεκλογικά η ΝΔ, απάντησε: «Αν δεν είχε αυξηθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά 11%. Θα αξιολογηθεί αυτό το θέμα ανάλογα με τα δεδομένα της οικονομίας».
Τότε είχε βγει στα κανάλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και είχε διαψεύσει τον υπουργό Οικονομικών δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία.

Το λόμπι για τον κατώτατο

Από τα Χριστούγεννα ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει αλλάξει τις διατυπώσεις του για τον κατώτατο μισθό. Τώρα λέει ότι η αύξηση θα πρέπει «να συνδυάζεται με τον ρυθμό της οικονομικής μεγέθυνσης και την παραγωγικότητα της οικονομίας».
Επειδή αυτά τα μισόλογα δεν αρέσουν στον Doctor, το έψαξα και διαπίστωσα ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας πιέζει ώστε «τα ποσοστά μεταβολής του μέσου μισθού να μην απέχουν πολύ από τη μεταβολή της παραγωγικότητας».
Υπενθυμίζεται ότι αυτοί οι «συνδυασμοί» δεν υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ τον Ιούνιο του 2019. Εκεί υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2020 μέχρι το 2022 με ρυθμό διπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει σε τρία χρόνια τα 730 ευρώ. Αρα ο Χρ. Σταϊκούρας ισορροπεί ανάμεσα στην προεκλογική δέσμευση για αύξηση ανάλογη με την αύξηση του ΑΕΠ και την πίεση του τραπεζικο-βιομηχανικού λόμπι για αύξηση ανάλογη με την παραγωγικότητα…

Doctor του Παρασκηνίου / documentonews