ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΣΗΕΑ ακούς;

 Θα δούμε κανένα ΜΜΕ να τηρεί την δεοντολογία; 

Τέλος και τυπικά στην ταλαιπωρία του πατέρα και  των υπόλοιπων συγγενών του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία, ο θάνατος του οποίου εξελίχθηκε σε σίριαλ, καθώς στην αρχή εκφράστηκε η άποψη περί σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που ανέφερε και ένας από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή χτες. Η εκδοχή αυτή,..
σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φαίνεται πως ανατρέπεται και από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Η έκθεση, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, δεν αναφέρει πουθενά για σεξουαλική κακοποίηση.

Mε αφορμή τα παραπάνω και τις αθλιότητες με το διαδικτυακό «λιντσάρισμα» των (Σύριων) συγγενών του άτυχου βρέφους, η Ελενα Ακρίτα σχολίασε:
Από χτες έχουν βγει από τον πάτο του υπονόμου κάτι δυσώδη, απροσδιόριστα όντα που χυδαιολογούν και καταριούνται επειδή μερικοί από μας ως δημοσιογράφοι αλλά και ως άνθρωποι, συστήσαμε ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί το πόρισμα για το βρέφος.
Σήμερα ο πατέρας του επέστρεψε από το αστυνομικό τμήμα στο σπίτι του για να θάψει το μωράκι του. Σκέψου να χάνεις το παιδί σου και να σε λιθοβολούν ως βιαστή και βασανιστή του, μόνο και μόνο επειδή δεν γεννήθηκες Έλληνας. Διότι περί αυτού πρόκειται, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Σε όλα αυτά τα ρατσιστόμουτρα πρώτον να ζητήσω συγγνωμη που τούς κόψαμε το λυντσάρισμα πάνω στο καλύτερο. Και δεύτερον να τους ενημερώσω πως ο υπόνομος τους καλεί εσπευσμένα να επιστρέψουν στον πάτο του.
Καλή κατάδυση να ευχηθώ ολόψυχα.
Eπίσης η δημοσιογράφος της ΕφΣυν, Χριστίνα Παπασταθοπούλου σχολίασε στο fb:
«Oταν πρόκειται για μωρά, για βρέφη, για ψυχούλες, για ιστορίες που από την αρχή έχουν κενά, περιμένετε να ολοκληρωθεί η έρευνα και μετά να βγάλετε το μίσος και την απανθρωπιά σας για τους γονείς που έτυχε να είναι πρόσφυγες. Και συμπληρώνω γιατί μόλις τώρα έγινε γνωστή η είδηση: Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση. Τι έχετε να πείτε τώρα ανθρωπάκια;».
Ενδεικτική και η ανάρτηση του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου:
Η υπόθεση της κακοποίησης του 11μηνου παιδιού που πέθανε αναδεικνύεται στην καλύτερη επιβεβαίωση του μηδενι δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσεις.
1ο στάδιο: δημοσιοποίηση της είδησης. Σχόλια κοινού: κρεμάστε τους, κάψτε τους, δεν το χωράει ο νους κτλ.
2ο στάδιο: ο νευρολόγος εξηγεί ότι το ιατρικό ιστορικό του παιδιού (που είχε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας) περιλάμβανε αγωγή με υπόθετα και στο τέλος, επειδή δεν τα δεχόταν, με κλύσμα που κι αυτό δεν το ήθελε φυσικά ο ασθενής. Επίσης λέει ότι τα ευρήματα είναι συνήθη για αυτή την αγωγή. Τα αδέλφια του δεν είχαν κανένα ίχνος κακοποίησης.
Τι θα είχε συμβεί, λοιπόν, αν οι γονείς αντί για τους θεσμούς είχαν παραδοθεί στους σχολιαστές του πρώτου σταδίου;
Θα δούμε κανένα ΜΜΕ να τηρεί την δεοντολογία; Θα μάθουμε ποτέ ότι δεν ισχύει ανεπιφύλακτα η πρώτη εντύπωση;
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος σχολιάζει:
Διαβάζω από συναδέλφους μου να μέμφονται (ενδεχομένως σωστά) κάποιους ιατροδικαστές για την κακή πληροφόρηση που τους παρείχαν σχετικά με τα αίτια θανάτου του 11 μηνών κοριτσιού. Σοβαρά; Καμία αυτοκριτική ρε παιδιά; Πότε άλλοτε θα μεταδίδαμε ή θα γράφαμε μια τέτοια είδηση, πριν την τελική και επίσημη έκθεση; Ποτέ! Το αισχρό δημοσιογραφικό κουτσομπολιό έγινε είδηση παντού στο διαδίκτυο. Και τώρα, όσοι έγραψαν τη δεοντολογία στα παλιά τους τα παπούτσια, ψάχνουν να ρίξουν άλλου το φταίξιμο για τον 2ο θάνατο που επεφύλασσαν στο άτυχο πιτσιρίκι. Στους γονείς του, έτσι κι αλλιώς, κανένας δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη... Εκτός και αν είχαν έναν καλό δικηγόρο.
ΥΓ ΕΣΗΕΑ ακούς; Όλα καλά;
Kαι ο Γιάννης Παντελάκης:
Τώρα που αποδείχτηκε επίσημα οτι το βρέφος δεν εχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, θα απομείνει ενας ιατροδικαστής που αναζητώντας λίγα λεπτά δημοσιότητας θα βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα για την επόμενη υπόθεση και πολλοί δημοσιογράφοι ετοιμοι να βγάλουν ετυμηγορίες για τα επόμενα θύματα που θα βρεθούν μπροστά τους. Η ζωή θα συνεχίζει την κανονικότητά της, οι γείτονες θα κοιτάνε καχύποπτα τους γονείς απο τη Συρία, πολλοί θα ενισχύσουν τις βεβαιότητές τους γι αυτούς που ηρθαν να μαγαρίσουν τα χρηστά μας ηθη και όλα θα ειναι και παλι υπέροχα...