ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

...για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Με επιστολή αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο ζητείται η παρέμβαση εισαγγελέα για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όπως επισημαίνουν βίαιη προσαγωγή σημαίνει καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διάκρισης των εξουσιών. Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον.. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα την άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενων οργάνων του, προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis.
«Στην επιστολή-αναφορά, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, τεκμηριώνεται και ζητείται από τον εισαγγελέα, ως αναγκαία, η άσκηση κάθε αρμοδιότητας εποπτείας που έχει έναντι των υφιστάμενών του εισαγγελικών οργάνων και των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να ζητήσει τη μη εκτέλεση των παράνομων και καταχρηστικών ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνουν, η εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής «θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί σε αυτούς από όργανο της εισαγγελικής αρχής, στην οποία προΐσταται ο κ. Πλιώτας, κατά προφανή καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης (άρθρο 26 Συντ.) αρχής της διάκρισης των εξουσιών».
Την αναφορά υπογράφουν οι: Αυγέρη Θεοδώρα, Γκιόλας Ιωάννης , Λάππας Σπυρίδων , Ξανθόπουλος Θεόφιλος , Πολάκης Παύλος , Ραγκούσης Ιωάννης , Τζανακόπουλος Δημήτρης και την επέδωσαν η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, που ερευνά τον Δ. Παπαγγελόπουλο, Σπύρος Λάππας.