ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

35.000 θέσεις εργασίας καταργεί η HSBC

Την κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας μέσα σε διάστημα μιας τριετίας σχεδιάζει η HSBC, λόγω «βουτιάς» στα κέρδη του 2019 κατά 33%, στα 13,3 δισ. δολάρια.
Σήμερα ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Νοέλ Κουίν, επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε περικοπές στο πλαίσιο ριζικής αναδιάρθρωσής της. «Ο αριθμός των υπαλλήλων μας είναι πιθανό να πάει από 235.000 σε 200.000 μέσα στα επόμενα τρία..
χρόνια», δήλωσε στο Reuters.
Πρόκειται για το 15% του εργατικού δυναμικού του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού παγκοσμίως που βρίσκεται σε περισσότερες από 50 χώρες, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και απασχολεί πάνω από 40.000 ανθρώπους. Είναι η τρίτη φορά που η HSBC προσπαθεί να κάνει «οικονομία» μέσω απολύσεων, που έρχονται να προστεθούν σε χιλιάδες άλλες τα τελευταία δύο έτη.
Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι μετά τις απώλειες των κερδών της προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των τραπεζικών επιτοκίων, της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις μεγάλες αγορές της, της απόσυρσης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.