ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Όταν ο Μητσοτάκης «κληρονομεί» τα tweets του Τσίπρα!

Μπορεί Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης να μην συναντήθηκαν στα τηλεοπτικά πλατό για το περίφημο ντιμπέιτ, ή οι πολιτικές τους να μην έχουν κοινά σημεία, αλλά έρχεται η πραγματικότητα να τρολάρει περίεργα.
Ο λογαριασμός του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter είναι ενιαίος και συνεχής. Με απλά λόγια είναι θεσμικός και δεν είναι.. προσωπικός: @PrimeministerGR
Έτσι οι αναρτήσεις είναι θεσμικές αλλά χαρακτηρίζονται από την ιδεολογία, τις αποφάσεις και την ενημέρωση του ενός και μόνον θεσμικού χρήστη. Του ίδιου χρήστη και η φωτογραφία.
Αλλά στην αλλαγή πρωθυπουργού, η φωτογραφία αλλάζει. Σε όλες (όλες) τις αναρτήσεις εμφανίζεται η φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί του Αλέξη Τσίπρα.
Το επίσης ειρωνικό αυτής της ψηφιακής ιδιορρυθμίας που προφανώς δεν βρέθηκε λύση είναι και αυτοί που ακολουθείς... γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε πως κάνουν τις ίδιες επιλογές...
Οι πιο εξόφθαλμες αναρτήσεις Τσίπρα αλλά με φωτογραφία πλέον του Κυριάκου Μητσοτάκη: 
** Η ανάρτηση Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Τονίσαμε ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ευρώπη και τη σταθερότητα της περιοχής μας. Υποστήριξα την ταχεία έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας στην ΕΕ αναγνωρίζοντας τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της»
** Η ανάρτηση για την στήριξη του σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς στο τιμόνι της Κομισιόν:
«Έχει έρθει η ώρα, μετά από 15 χρόνια, να υπάρξει μια προοδευτική επιλογή για την Ευρώπη. Ο Φρανς Τίμερμανς για την Προεδρία της Κομισιόν είναι η εθνικά ωφέλιμη στάση. Δήλωση κατά την προσέλευση στο άτυπο δείπνο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ.»
** Αλλά και όταν φέρεται ο Μητσοτάκης να στρέφεται κατά της υποψηφιότητας Βέμπερ:
«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μ.Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαίρει την Ευρώπη κι η οποία τελικά απορρίφθηκε»
Ο… Μητσοτάκης για το ήθος του Νίκου Μπελογιάννη
«Ο Ν. Μπελογιάννης, με το ήθος, τη στάση του απέναντι στους στρατοδίκες, καταξιώθηκε ως ιστορική μορφή που υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς»
Αλλά υπάρχει και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα 
«Άφιξη στην Κούβα. Οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώνουν τους λαούς μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται.»
Όχι, δεν πρόκειται για «ιστορικό συμβιβασμό» αλλά για μια ειρωνεία της ψηφιακής εποχής… 
πηγή: documentonews