ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Στον Μητσοτάκη η ΕΥΠ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάγονται πλέον η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε γνωστή η μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με τη μεταφορά..
των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ουσιαστικά περνά στον Πρωθυπουργό η ευθύνη για την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα σχετικά άρθρα είναι το 1 και το 3:
1. Με την επιφύλαξη της υποπερίπτωσης (δ) της περί-πτωσης 2.1 της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παρόντος σχετικά με την υπαγωγή του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του παρόντος σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον Πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως αυτή οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του π.δ. 82/2017 και η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων όπως οργανώθηκε με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του ίδιου π.δ.
3. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α’ 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό.
- πηγή: newpost.gr