ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Υπάρχει μέλλον, αρκεί να...

Αφού έπιασε 29%-30% ο ΣΥΡΙΖΑ σώθηκε και σωθήκαμε. Υπάρχει μέλλον.
Αρκεί να ξεχάσει και να σβήσει ολοκληρωτικά ό,τι έχει σχέση με την "Αριστερά" της Μεταπολίτευσης. Να ξεχάσει τους νοσταλγούς του 3% και να αγνοήσει τις φωνές που υπάρχουν στα αριστερά του και να επανιδρυθεί σε μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ του 21ου αιώνα.
Έχει ήδη δώσει τέτοια δείγματα..
και για αυτό τον εμπιστευτήκαμε εμείς που δεν σπουδάσαμε στην ΚΝΕ, δεν διαβάσαμε Μαρξ, δεν τραγουδούσαμε αντάρτικα στα ρεμπετάδικα των Εξαρχείων και γίναμε αριστεροί από Ανάγκη κι όχι από κάποια Ιδεολογία διαβάζοντας μέσα σε σύννεφα καπνού Αλτουσέρ κι Αντόρνο.
Το 29%-30% είναι το σκληρά χτυπημένο και βίαια φτωχοποιημένο τμήμα της ελληνικής ταινίας και μέσα στην επόμενη τετραετία μπορεί να το ακολουθήσει και το υπόλοιπο 10%. Προς Θεού και Μαρξ δεν εννοώ ούτε επιθυμώ να φτωχοποιηθεί, εννοώ ότι είναι το 10% που βγάζει κάθε φορά κυβέρνηση. Σ'αυτά τα δύο ποσοστά πρέπει να επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί να μιλάει "κεντροαριστερά" - μια νεκρή γλώσσα που δεν ενδιαφέρει κανένα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα αριστερά αλλά σύγχρονα αριστερά. Αν κάνει το λάθος και προσπαθήσει να επαναλάβει το ΄15 και να κατεβάσει τον κόσμο σε "επαναστατική γυμναστική" στους δρόμους. Εδώ ήδη το λένε κάτι εξωκοινοβουλευτικοί ότι "δεν θέλουν να ξαναδούν Συριζαίους στις πορείες, δίπλα τους". ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. ΟΣΟΙ κατεβήκαμε στο Σύνταγμα όλα αυτά τα χρόνια ΔΕΝ κατεβήκαμε δίπλα στο Σύριζα, το ΚΚΕ και όλα αυτά τα εξωτικά αρκτικόλεξα. Κατεβήκαμε γιατί καταστρεφόταν η ζωή μας. Και τώρα είμαστε πολύ κουρασμένοι και πολύ ηττημένοι για να κάνουμε το ίδιο.
Αν ο Σύριζα κάνει το λάθος και νομίζει ότι το επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος είναι τα "Εξάρχεια", ο "Κουφοντίνας", ο "Ρουβίκωνας" και η "ΕΡΤ" ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα Εξάρχεια να είναι καθαρά από σκουπίδια, φωτισμένα, ασφαλή, εναλλακτικά και ΖΩΝΤΑΝΑ. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε να είναι αστυνομοκρατούμενα αλλά ούτε και σκλαβωμένα σε ΜΑΦΙΕΣ ποινικών και έμπορων ναρκωτικών για να μην ενοχληθούν οι "αντιεξουσιαστές" του ΒΟΞ και των πάρτι συμπαράστασης. Μας νοιάζει τι θα γίνει με τα πρεζάκια αλλά και τους μετανάστες που βρίσκουν καταφύγιο σε καταλήψεις αλλά δεν μας ενδιαφέρουν οι νταβάδες τους.
ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας μας ενδιαφέρουν ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των φυλακισμένων, των αδυνάτων.
ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η "ΕΡΤ" μας ενδιαφέρει η Ελευθερία του Λόγου, η Ανεξαρτησία της Δημοσιογραφίας, ο Πλουραλισμός και η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Να ξαναβρεί την επαφή του λοιπόν με τον κόσμο, τα κινήματα, να φτιάξει νέους συνδικαλισμούς και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μας. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΠΙΣΤΗ.
Και πάνω απ' όλα πια να φτιάξει ένα ρεαλιστικό αριστερό οικονομικό πρόγραμμα.

- από το facebook του panos dodis

* Στη φωτογραφία η Μπέτυ Μπαζιάνα σπεύδει να αγκαλιάσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της δήλωσης Τσίπρα στο Ζάππειο για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου 

** Είμαστε σίγουροι πως - εκτός των άλλων- η φωτογραφία αυτή ενέπνευσε τον panos dodis να συγγράψει το παραπάνω κείμενο