ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Η ΕΣΗΕΑ αναζητεί υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρέχουν στην ΕΣΗΕΑ υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (D.P.O), να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον καταθέτοντας σε κλειστό φάκελο πλήρη πρόταση με την προσφορά τους έως και την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, στην Γραμματεία της Ενώσεως (Διεύθυνση: Ακαδημίας 20, 10671 Αθήνα, 5ος όροφος, Τηλ.:. 210-3675400).
Υποψηφιότητα μπορούν να καταθέσουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες. Στο τεχνικό μέρος της προσφοράς, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό (ή βιογραφικά σε περίπτωση εταιρειών), όπου θα αναφέρονται οι βασικές σπουδές, ενδεχόμενες μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και η εξειδίκευσή τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο του DPO. Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται η εμπειρία τους σε ανάλογα έργα, η οποία θα αποδεικνύει την επάρκειά τους στην ανάληψη του έργου των υπηρεσιών Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΣΗΕΑ.

Στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του DPO στην ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνονται τα παρακάτω:
  • Διαρκής παρακολούθηση της συμμόρφωσης της ΕΣΗΕΑ στους κανονισμούς GDPR, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και φυσική παρουσία του/των DPO δύο τουλάχιστον φορές μηνιαίως στις εγκαταστάσεις της ΕΣΗΕΑ για επαφές με στελέχη της για τον έλεγχο της εφαρμογής των κανονισμών.
  • Άμεση ανταπόκριση σε τηλεφωνική ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε ερωτήματα (ή αιτήματα επίλυσης ενδεχόμενων προβλημάτων) των στελεχών της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με την ασφάλεια και προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  • Σύνταξη προτάσεων άμεσης και μεσοπρόθεσμης βελτίωσης των διαδικασιών λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ (σε συνδυασμό με το παραδοθέν έργο συμμόρφωσης που παρέλαβε η ΕΣΗΕΑ) για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, των εργαζομένων σε αυτήν αλλά και του συνόλου των μελών της.
Οι υποψήφιοι, στην προσφορά τους θα καταθέσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητούνται στο κεφάλαιο 1 της παρούσας πρόσκλησης και θα δηλώνουν ανεπιφύλακτη αποδοχή των ζητουμένων στο κεφάλαιο 2. Σε ξεχωριστό κεφάλαιο θα αναφέρουν την οικονομική τους προσφορά σε καθαρό ποσό (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται (κατ’ ανώτατο όριο) σε 3.600 € πλέον ΦΠΑ για ένα έτος.


Η σύμβαση με τον ανάδοχο θα έχει διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα από πλευράς ΕΣΗΕΑ διετούς παράτασης για δυο επιπλέον έτη με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Οι όροι πληρωμής θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο μερών.


Η επιλογή μεταξύ των προσφορών των ενδιαφερομένων θα γίνει με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή, μεταξύ εκείνων των υποψηφίων, οι οποίοι στο τεχνικό μέρος της προσφοράς τους θα αποδεικνύουν την επάρκειά τους για την εκτέλεση του έργου.