ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για ΑΠΕ - ΕΡΤ

Επιστολή Τσαλαπάτη

Από τον δημοσιογράφο και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε προς το ΔΣ της Ενωσης για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Αναλυτικά η επιστολή:
"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Το καινούργιο κατόρθωμα του..
Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για την επικοινωνία Τερέζα Μέι με τον νέο Πρωθυπουργό, το οποίο καταγγέλλεται από συναδέλφους και ΜΜΕ, καθώς και απαράδεκτη συμπεριφορά πρώην υπουργού της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι θέματα που ήδη θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Ο ασφυκτικός έλεγχος από το γραφείο του Πρωθυπουργού, που ήδη νομοθετήθηκε για την ΕΡΤ , το ΑΠΕ την Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης, μετατρέπει πλέον τον έστω και ελλειπή δημόσιο χαρακτήρα που είχαν μέχρι σήμερα, σε ασφυκτική κρατική και κυβερνητική ενσωμάτωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση και τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων.
Οι πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης με την εκχώρηση βασικών λειτουργιών της δημόσιας τηλεόρασης σε εργολαβικές παραγωγές ημετέρων της, το πάρτι στις μεταδόσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όσα συνέβαιναν στο ΑΠΕ και άλλα πολλά δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για αυταρχικές πολιτικές. Ούτε βέβαια η ΕΣΗΕΑ μπορεί να δηλώνει θεατής.
Η υπόθεση του "Μαύρου" βαρύνει, ως ιδεολογική κληρονομιά, την σημερινή κυβέρνηση που οφείλει να αποδείξει ότι έχει συνειδητοποίηση την πολιτική –και όχι μόνο ευθύνη-που προέκυψε από τις χειροπέδες στην ενημέρωση.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν αντίστοιχες ευθύνες και στη σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης, που αποτελεί σύμπραξη Σύριζα και ΝΔ, και περιλαμβάνει συνοδοιπόρους κατά την περίοδο 2013-15 με την παράγκα στην ενημέρωση αλλά και λιποτάκτες.
Προτείνω την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ, την άμεση έκδοση καταδικαστικής ανακοίνωσης, την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ΔΣ και του σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο και την άμεση κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου.
11/07/2019
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης