ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Οι εκδότες έτρεχαν πανικόβλητοι να σταματήσουν την απεργία σε «Ελεύθερο Τύπο» και «Επενδυτή»

Και εκεί που οι δυο εκδότες του "Ελεύθερου Τύπου" και του "Επενδυτή" είχαν εξαφανιστεί από τα μάτια των εργαζομένων, στέλνοντας την είδηση του διαζυγίου μέσω των στελεχών, κατέβηκαν αμέσως στους εργασιακούς χώρους.
Αυτό που τους ...τρόμαξε ήταν η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να κατεβάσουν τα πλήκτρα. Να απεργήσουν δηλαδή σήμερα Παρασκευή. Κι ας ήταν έτοιμη η ύλη του φύλλου της Κυριακής και θα μπορούσε με τους ακριβοπληρωμένους των 4.000(!) και άνω χιλιάδων ευρώ, να βγει το φύλλο.
Μια απεργία όμως δεν συμφέρει τους εκδότες, ειδικά αυτό το διάστημα της πολιτικής και οικονομικής αναζήτησης για στήριξη μετά  το διαζύγιο των δυο εφημερίδων. Οι εργαζόμενοι δεν.. 
έσκυψαν το κεφάλι. Έτσι κι αλλιώς απλήρωτοι είναι δυο και βάλε μήνες, τους χρωστάνε κυριακάτικα εδώ και 5 μήνες, δεν πήραν το επίδομα άδειας. 'Ετσι αποφάσισαν απεργία.
Η είδηση τρόμαξε το σύστημα που αμέσως κάλεσε σε διαπραγματεύσεις.
Μέχρι να κατέβει η... είδηση, τα στελέχη των πολλών χιλιάδων ευρώ (υπάρχουν και ακούγονται τα συγκεκριμένα νούμερα στην εφημερίδα), προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους των κατά 15% και 30% μειωμένων μισθών, πως μια απεργία θα κάνει μεγάλο κακό στις εφημερίδες γιατί θα το μάθουν οι ...Τράπεζες. Και θα κινδυνέψουν να χάσουν τον υψηλό μισθό τους, θα εννοούσαν αλλά αυτό δεν το είπαν.
Άκουγαν καρτερικά οι εργαζόμενοι που αμείβονται κάτω από τη σύμβαση και θυμόντουσαν το πολυτελές αυτοκίνητο του εκδότη τους δημοσιογράφου που ανήκει(;) στην εταιρεία και το πολυτελές σκάφος του έτερου επιχειρηματία εκδότη που όργωσε το Αιγαίο το καλοκαίρι.
Ο ίδιος ο Αλέξης Σκαναβής που κατέβηκε κάτω στους εργαζόμενους υποσχέθηκε πάλι πως θα πληρωθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα και ανακοίνωσε επίσημα το διαζύγιο με τον Δημήτρη Μπενέκο και το διαχωρισμό των δυο εφημερίδων.
Μόλις έφθασε η είδηση από τους επάνω ορόφους, αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο για προειδοποίηση απεργίας, την οποία θα κάνουν στις δυο εφημερίδες αν δεν πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
- από το greektv