ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στην ταράτσα της αμερικάνικης πρεσβείας...

Η Αθήνα είναι μία από τις 19 περιοχές δραστηριοποίησης των "κοριών" της NSA στην Ευρώπη, με την αμερικανική πρεσβεία στην Βασιλίσσης Σοφίας να είναι το κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών. Συνολικά και σύμφωνα με το Spiegel, ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε 80 περιοχές του πλανήτη.
Το έγγραφο που δημοσίευσε το Spiegel περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.
Στην Ελλάδα εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα,..
υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.
Ο εξοπλισμός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν “Τα Νέα”, τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.