ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Συστάσεις στους δημοσιογράφους να αποφύγουν Google και Yahoo

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

«Αποφύγετε τη χρήση των υπηρεσιών της Google και της Yahoo». Αυτό συνέστησε η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ( Deutscher Journalisten-Verband) στα μέλη της, μετά τις αναφορές περί παρακολούθησής τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
«Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (εκπροσωπεί 38.000 επαγγελματίες της ενημέρωσης) συνιστά στa μέλη της να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και των..
υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google και της Yahoo για τις έρευνες και την ψηφιακή επικοινωνία τους» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που επικαλείται τις «σκανδαλώδεις» αναφορές περί παρακολουθήσεων του web traffic των δύο εταιρειών από πλευράς της NSA και της GCHQ. 
«Οι αναζητήσεις τις οποίες κάνουν οι δημοσιογράφοι είναι εξίσου εμπιστευτικές με τα δεδομένα των πηγών τους και το περιεχόμενο των μεταξύ τους επικοινωνιών. Υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, τόσο για τις αναζητήσεις όσο και για την ηλεκτρονική αλληλογραφία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Κόνκεν, επικεφαλής της Ομοσπονδίας.