ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

O Bαρδής ζητάει 8 εκατ. ευρώ από δημοσιογράφους!

Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά 8 εκατομμύρια ευρώ από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, δύο δημοσιογράφους και έναν μη αμειβόμενο αρθρογράφο της.
Αιτία το δημοσίευμα του ένθετου περιοδικού «Σκάνδαλο» που ανέφερε πως ο Β. Βαρδινογιάννης πήρε επί Χούντας τη μισή Σιθωνία Χαλκιδικής, συνεργαζόμενος με ένα αγιορείτικο μοναστήρι (συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό, απέκτησε έκταση-"φιλέτο" 53.800 στρεμμάτων στη  Χαλκιδική προς 1.000 δραχμές το στρέμμα!).
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που κάνει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μοιάζει πολύ... μικρό, συνέβησαν τα εξής:
• Αρχικά, όλα τα κανάλια ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να «παίξουν» το -επί πληρωμή- διαφημιστικό σποτ για το..
νέο περιοδικό Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
• Ακολούθησε η αγωγή των 8 εκατομμυρίων ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας» κλπ.
• Και δεν σταμάτησαν εκεί: ο Βαρδινογιάννης κατέθεσε αίτηση για προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην αναφερθεί ξανά το... όνομα του.
Οι συντελεστές της εφημερίδας Το Χωνί καταγγέλλουν την πρωτοφανή προσπάθεια εξόντωσης και φίμωσης του φύλλου και απαντούν με το μοναδικό τρόπο που διαθέτουν: ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ετσι σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ (κυκλοφορεί μέχρι την Πέμπτη) το Χωνί δημοσιεύει ολόκληρη την αγωγή Βαρδινογιάννη και απαντάει σε κάθε σημείο της.
- διαβάστε: Οι «σκανδαλοθήρες» που τα έβαλαν με τον Β. Βαρδινογιάννη