ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καληνύχτα σας, τεράστιε δημοσιογράφε!

Γ. Παπαχρήστος:  «Γελοία» η επιστολή του «δικομανή γλωσσολόγου» Β. Καπερνάρου

Επιστολή με άκρως ειρωνικά σχόλια προς τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Παπαχρήστο, απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. Αφορμή ένα σχόλιο του αρθρογράφου στη στήλη του «Στίγμα», σύμφωνα με το οποίο ο Καπερνάρος φέρεται να ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι «υποβαθμίστηκε» επειδή ορίστηκε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νότη Μαριά.
Με ένα «Καληνύχτα σας, τεράστιε δημοσιογράφε» ο Καπερνάρος κλείνει την επιστολή του στην οποία, πέρα από την δημοσιογραφική «τεραστιότητα» του Γ. Παπαχρήστου, αμφισβητεί και την γλωσσική και γραμματική του επάρκεια! Μάλιστα αναφέροντας παραδείγματα ανορθογραφίας επισημαίνει: «Μην µαλώσετε τον διορθωτή. Προφανώς, τι να σας πρωτοδιορθώσει ο ατυχής!»...
Ο Παπαχρήστος απάντησε στο ίδιο ειρωνικό ύφος - μέσα από το «Στίγμα»-  κάνοντας λόγο για..
δικομανή δικολάβο και γλωσσολόγο δικηγόρο. Μάλιστα χαρακτηρίζει ως «γελοία, το λιγότερο, την ενέργεια του εν λόγω Καπερνάρου, δικηγόρου και ουχί δικολάβου, να αποστείλει σε οποιονδήποτε τρίτο επιστολή» η οποία υποτίθεται ότι τον αφορά. Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε παλαιότερο γλωσσικό παράπτωμα του πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου: «Αντί να απευθύνει σε μένα διδαχές και παραρηρήσεις θα ήταν καλύτερα να τις κάνει στον πρόεδρό του - άλλο πράγμα οι υδρογονάνθρακες κι άλλο οι υδατάνθρακες»...
Δεν παραθέτουμε επακριβώς το τι γράφει στο «Στίγμα» του ο Παπαχρήστος γιατί, στο σάιτ των ΝΕΩΝ, ο Μαρτιγόπουλος το έχει «κλειδώσει»... Αναφέραμε ότι διαβάσαμε στο φύλλο της εφημερίδας.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Β. Καπερνάρου προς τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ:

«Κύριε Γιώργο Χρ. Παπαχρήστο,
Όπως; διαπιστώνετε, όταν «δηµοσιογραφείτε» ψευδόμενος κακοβούλως, εναντίον µου και προσβάλλοντας την προσωπικότητα µου, µε, σκοπίµως και µεθοδευµένως , συκοφαντικά «δηµοσιογραφήµατα» σας, θα καταφεύγω εναντίον σας, ενώπιον αστικών ή και ποινικών δικαστηρίων, όπως γίνεται πάντοτε, σύμφωνα µε τον νόμο.
Τώρα, όταν προσπαθείτε να µε κρίνετε, ως τεράστιος δημοσιογράφος (χρησιμοποιώ την λέξη «τεράστιος» καθ” ότι είναι το αγαπημένο σας επινόημα), έχω να παρατηρήσω, ορισμένα συμπτώματα που αφορούν στην δημοσιογραφική σας «τεραστιότητα» και αποδεικνύουν, προδήλως και ενδεικτικώς βέβαια, το νόημα και την ποιότητα της:
1) Στα «ΝΕΑ», της Παρασκευής 10/5/2013 και στη στήλη σας «ΣΤΙΓΜΑ», κάπου γράφετε την φράση « … αν µε εννοείται τι εννοώ … ». Όμως, τεράστιε, το -ται γράφεται µε έψιλον (-ε) διότι είναι πληθυντικός ενεστώτος, δηλαδή «εννοείτε». Μην µαλώσετε τον διορθωτή. Προφανώς, τι να σας πρωτοδιορθώσει ο ατυχής!!
2) Στη ραδιοφωνική σας εκπομπή στο ΒΗΜΑ FM, µε τον Άρη Ραβανό (16/5/2013) αν την ακούσετε ξανά, θα διαπιστώσετε ότι, όταν ο κ. Ραβανός σας απειλεί (αστειευόμενος) ότι θα σας καταγγείλει, εσείς του απαντάτε (και μάλιστα δύο φορές): «Κατήγγειλε µε». Όμως, τεράστιε, δεν είναι οριστική αλλά προστακτική αορίστου και γράφεται και προφέρεται: «κατάγγειλέ µε».
3) Στα «ΝΕΑ», στην ίδια πάντα στήλη σας, όπου, μεταξύ άλλων, µε αποκαλείτε και «μεγάλιθο της πολιτικής ζωής», γράφετε τα ακόλουθα επί λέξει: « … Πάντως ακόµη κι αν πρόκειται για πλάκα, όπερ και το πιθανότερο, ένα νοµοσχέδιο της ΧΑ λείπει για να ολοκληρωθεί το απόλυτο µπάχαλο. Ενημερώνω σχετικά ότι μετά το ν/σ του διδύμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τις αντιρατσιστικές βελτιώσεις της ΝΔ, την πρόθεση του ΣΥΡIΖΑ να καταθέσει κι αυτός αντιρατσιστικό νομοσχέδιο… ». Όμως, «τεραστιόλιθε» της δημοσιογραφικής ζωής, γεράσατε και δεν μάθατε ακόμη ότι νοµοσχέδια καταθέτει µόνον η εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ τα υπόλοιπα κόµµατα καταθέτουν προτάσεις νόµου.
Άντε τώρα, φάτε λίγη από την µεγάλη εµπάθεια σας, πιείτε και λίγο από το δηλητήριο που έχετε (για την εκτροφή σας) βαθειά µέσα σας και ξαπλώστε για ύπνο. Καληνύχτα σας, τεράστιε δημοσιογράφε
Βασίλης Καπερνάρος
Υ.Γ: Επαφιέµενος στην έστω και ελάχιστη διατιθεµένη, εκ µέρους σας, ηπειρώτικη αξιοπρέπεια, αναµένω την δηµοσίευση της παρούσης στο «στίγµα» σας».