ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ψυχάρης: Αλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη...

...αυτοί είναι οι πραγματικοί διαπλεκόμενοι

Επανέρχεται ο Σταύρος Ψυχάρης με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα για ρύθμιση εκ του μηδενός τα του κλάδου της ενημέρωσης και εξαπολύει νέα επίθεση - αυτή τη φορά από τις σελίδες των ΝΕΩΝ- εναντίον όλων των άλλων μιντιαρχών μικρών και μεγάλων.. Ο εκδότης του ΔΟΛ ξεσπαθώνει κατά των «πραγματικών διαπλεκόμενων» και  εμφανώς... «πληγωμένος», απειλεί με αποκαλύψεις και ξεκαθαρίζει:
«Ολοι γνωρίζουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπως και τους κατά τον νόμο υπευθύνους. Αυτοί που αναφέρονται στις ταυτότητες των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων, αυτοί είναι - δεν είναι άλλοι: δεν υπάρχουν αφανείς μέτοχοι με κρυφές ατζέντες και ανομολόγητους σκοπούς. Εδώ, τα πράγματα είναι καθαρά, αλλού προβάρουν..
φερετζέδες και κρύβονται πίσω από εξωχώριες εταιρείες.
Οσοι λοιπόν απευθύνουν γενικώς και αδιακρίτως κατηγορίες, οφείλουν αν μη τι άλλο προσοχή.
Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να αποκαλυφθούν αταίριαστα σφιχταγκαλιάσματα και να αποδειχθεί τελικώς πως άλλος έχει το όνομα και άλλοι τη χάρη.
Στην εποχή μας άλλωστε, μια απλή έρευνα αρκεί για να ξεσκεπάσει ποιοι ελέγχουν, μέσω τρίτων, μέσα ενημέρωσης, ποιοι κρύβονται πίσω από τηλεοπτικούς σταθμούς και λασποφυλλάδες, ποιοι εντέλει είναι οι πραγματικοί διαπλεκόμενοι και ποιοι τρίβονται στην αγκαλιά τους»
(ολόκληρο το κείμενο εδώ)

Σε μια άλλη ανάλυση -μέσω του «ειδικού συνεργάτη» στα ΝΕΑ- αφήνει έμμεσες πλην σαφέστατες βολές  κατά πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών:
«Επιχειρηματίες - παράγοντες και φιλόδοξοι τηλεσωτήρες, που προ δεκαετίας γύριζαν γύρω από τον τότε αρχηγό της ΝΔ, περιστρέφονται σήμερα γύρω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλοθελητής που είχε κάνει τότε το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε, όπως ήλπιζε, με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλασικό νεοελληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα.
Μας κουνάνε το δάχτυλο, ενώ έχουμε δει μία ή δύο προσπάθειες για νέα «αριστερά» έντυπα με αμφιλεγόμενους εκδότες και αμφίβολης προέλευσης χρηματοδότηση - όταν δεν επιστρέφεται άρον άρον υπό την πίεση των εισαγγελικών Αρχών και των δρακόντειων νόμων περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος»
(ολόκληρο το κείμενο εδώ)


Υ.Γ: Λέτε να είναι μύθος όλο αυτό που έχει χτιστεί γύρω από τον ΔΟΛ και τον Ψυχάρη; Πώς ξαφνικά εμφανίζεται τόσο αδύναμος και (σχεδόν) απολογούμενος; Μήπως έχουμε διογκώσει και υπερεκτιμήσει τον «διαπλεκόμενο Ψυχάρη» και τη δύναμή του; 'Η μήπως έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι εποχές;