ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Παπαγαλάκια» τα κυρίαρχα ΜΜΕ

Μόνο στη Γάζα υπέστη τον αστυνομικό έλεγχο που υπέστη και στις Σκουριές η Ναόμι Κλάιν. Το δήλωσε χθες η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις».
Η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας, που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στη ΒΑ Χαλκιδική, είχε ακολουθήσει με το συνεργείο της κατοίκους της περιοχής μέσα στο δάσος των Σκουριών.
 Σε κάποιο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ τούς έκοψαν το δρόμο και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν. «Ηταν απαράδεκτο. Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους κατοίκους. Λειτουργούσαν σαν ένα με τους υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι και απαγόρευσαν στους κατοίκους να προχωρήσουν». Το συνεργείο της κατέγραφε τις σκηνές. Αλλά όταν έκλεισαν οι κάμερες, η Αστυνομία ανέλαβε δράση. «Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό μας. Ελεγξαν όλα μας τα έγγραφα, το..
αυτοκίνητο και ολόκληρο τον εξοπλισμό μας. Μόνο στη Γάζα έχω ζήσει κάτι παρόμοιο», δήλωσε φανερά ενοχλημένη από τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του κόσμου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τόνισε: «Στη Θεσσαλονίκη γίνεται το πείραμα. Πρέπει να αντιδράσετε. Να μην αφήσετε να περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού. Αν γίνει εδώ, θα γίνει και σ' άλλες πόλεις. Πρέπει να το σταματήσετε τώρα».
Χαρακτήρισε «παπαγαλάκια» τα κυρίαρχα ΜΜΕ και καυτηρίασε το ρόλο τους στην εξάπλωση του τρόμου, με σκοπό να δεχτεί o λαός τα μέτρα λιτότητας και τις ιδιωτικοποιήσεις, «φοβούμενος ότι αν η χώρα βγει από το ευρώ, αυτό θα σημάνει την Αποκάλυψη. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας εκτός ευρώ, τότε είστε μπλοκαρισμένοι», είπε
«Στην Ελλάδα είναι σαν να είναι η Θάτσερ ακόμα ζωντανή και να ζει εδώ», είπε σχολιάζοντας την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. «Στην Ελλάδα η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση της Δημοκρατίας», τόνισε η Ν. Κλάιν.
-Eλευθεροτυπία