ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;

του Νάσου Μπράτσου, μέλος της ΕΣΗΕΑ, υποψήφιος με την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ανένταχτοι, αριστερό ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Financial Crimes)

Πολλά θα ακούσουμε και πάλι και σε διάφορους τόνους και «ποιότητες», λόγω των εκλογών της ΕΣΗΕΑ. Από μεγαλόπνοα σχέδια για «διάσωση» του κλάδου, έως «εκστρατείες» ενάντια στις πολιτικές που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Από κοκκορομαχίες εντός του ΔΣ και των παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ (πιο ήπιες από άλλες φορές, γιατί άρχισαν οι κοινοπραξίες), έως συνδικαλιστικό καρναβάλι, με τους πιο ακραιφνείς μνημονιακούς να μεταμφιέζονται σε δήθεν ακομμάτιστους, ανεξάρτητους και αθώους του αίματος. Είτε μιλάμε για «κοινοπραξίες» της τρικομματικής στα ΜΜΕ.. (υπόλοιπα του ΠΑΣΟΚ, μέρος της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), είτε για πιο «καθαρόαιμα» μνημονιακά ψηφοδέλτια.
Λες και τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμου, ψηφίστηκαν από αρειανούς, λες και οι δυσμενείς αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, δεν έχουν ονοματεπώνυμο και υψωμένα χεράκια στη Βουλή, λες και δεν υπάρχουν υποστηρικτές τους μέσα στα ΜΜΕ, λες και οι "μεταγραφές" εντός του μνημονιακού στρατοπέδου, σβήνουν το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν.
Επειδή όμως οι βασικοί πολιτικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι (και εμείς στα ΜΜΕ) έχουν όνομα, διεύθυνση (για να στέλνει τα βαλιτσάκια η κάθε Siemens) και τηλέφωνο (για να δέχονται κατευθύνσεις από τα μνημονιακά επιτελεία), αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς (για να γίνονται οι συγκρίσεις με τον απλό κόσμο της εργασίας) και φυσικά και κομματική ταυτότητα, χρειάζεται να δώσουμε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων.
- διαβάστε περισσότερα εδώ