ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η τριγωνική σχέση πολιτικών, τραπεζών και ΜΜΕ

Πολιτικοί, τράπεζες, ΜΜΕ. Μια τριγωνική σχέση, σχεδόν ερωτική. Μία σχέση με τελικό επάθλο το χρήμα και αντάλλαγμα τη σιωπή. Σε καιρό οικονομικής κρίσης τραπεζικές διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα sites και τα ραδιόφωνα. Οι τραπεζίτες φυλλάσουν ως κόρη οφθαλμού τα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με καμία προοπτική ανάκαμψης. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό αντάλλαγμα, τη σιωπή τους. Δημοσιογράφοι προχωρούν σε αγιογραφίες τραπεζιτών με αντάλλαγμα χορηγίες ή διαφημίσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Κανάλια λαμβάνουν με περίσσεια ευκολία δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, βάζοντας ως υποθήκη..
παραγωγές οι οποίες στην πραγματικότητα έχουν πολύ χαμηλότερη αξία από αυτή που αξιολογούν οι τραπεζίτες. Καναλάρχες εμφανίζονται να έχουν κοινές offshore εταιρείες με εκδότες. Δάνεια εκατομμυρίων σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους δεν επιστρέφονται ποτέ. Μια καραμπινάτη διαπλοκή μεταξύ ΜΜΕ και τραπεζών.
Διαβάστε τη μεγάλη έρευνα του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί