ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Eurovision MA(Ν)T Show

«Πίσω από τα φώτα, πίσω απ’ τα βραβεία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φτώχεια κι ανεργία», το σύνθημα των απολυμένων των «Metropolis» του Α. Κουρή

της Διαλεκτής Αγγελή

Την «γκλαμουριά» της βραδιάς της Eurovision ήρθε να… σπιλώσει η διαμαρτυρία των άνεργων απολυμένων της αλυσίδας καταστημάτων «Metropolis», οι οποίοι με συνθήματα κατά του πρώην εργοδότη τους και ιδιοκτήτη του ομίλου MAD, Ανδρέα Κουρή, συγκεντρώθηκαν έξω από το Gazi Music Hall πριν από την έναρξη του ελληνικού τελικού της φετινής Eurovision.
Με έντονη αστυνομική παρουσία και υπό το βλέμμα των ΜΑΤ (που κόντευαν να είναι περισσότερα..
από τους διαδηλωτές και είχαν αποκλείσει με διπλή κορδέλα την είσοδο του χώρου όπου θα γινόταν η διοργάνωση), αλλά -ευτυχώς- χωρίς επεισόδια, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των απολυμένων των «Metropolis», στην οποία συμμετείχαν προς συμπαράσταση στους πρώτους και άλλα σωματεία και κινήματα όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το κίνημα «Δεν πληρώνω». Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού για όσο διάστημα διαδήλωνε ο κόσμος.
«Πίσω από τα φώτα, πίσω απ’ τα βραβεία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φτώχεια κι ανεργία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι, την ίδια στιγμή που… παρφουμαρισμένες κυρίες, με γούνες και τακούνες, περίμεναν ατάραχες στη σειρά τους με τα εισιτήρια ανά χείρας, για να μπουν μέσα στον χώρο που θα γινόταν το πολυδάπανο σόου. Νεαρά σε ηλικία άτομα και διάφορες στάρλετ πρωινάδικων και κουτσομπολίστικων εκπομπών περίμεναν χαχανίζοντας, μπροστά από ΜΑΤ και ασπίδες.
Παρά την «τσουχτερή» -για τα σημερινά δεδομένα- τιμή του εισιτηρίου του ελληνικού τελικού (20 ευρώ), ο κόσμος που τελικά αγόρασε ένα εξ αυτών προκειμένου να μπορέσει να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να ψηφίσει το τραγούδι που θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Μάλμε της Σουηδίας στις 18 Μαΐου 2013, ήταν αρκετός.
Tελικά οι Koza Mostra ο Αγάθωνας είναι αυτοί που θα πάνε  στη Σουηδία
- Εφημεριδα των Συντακτών