ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πως ο Ανδρέας Κουρής εξαφανίζει τα βίντεο που δεν του αρέσουν

Πριν λίγες μέρες, ο Ανδρέας Κουρής θεώρησε ότι δεν πρέπει να προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου το βίντεο που είχαν αναρτήσει οι απολυμένοι/ες στα Metropolis και στο οποίο καταγραφόταν η διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στα καταστήματα έξω από τη φιέστα της απονομής των βραβείων MAD, τον περασμένο Ιούνιο. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα αρκετών δεκάδων εργαζόμενων να διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει το αφεντικό τους δεν αποδείχθηκε διόλου κολακευτική για τον ίδιο.
Λίγες εβδομάδες μετά από ένα εξώδικο που στάλθηκε σε απολυμένους από διοικητική υπάλληλο των Metropolis, που επιχειρούσε με εκφοβισμούς (ανάμεσα σε άλλα) τη λογοκρισία δημοσιευμάτων και σχολίων στο Διαδίκτυο που αφορούσαν τον αγώνα των εργαζομένων στα Metropolis, ο Ανδρέας Κουρής -μέσω υπαλλήλου του MAD TV- κατέθεσε αίτηση προς το You Tube αξιώνοντας τα πνευματικά δικαιώματα για το μουσικό του κανάλι. Κάτι, που τελικά πέτυχε και το..
βίντεο κατέβηκε. Έτσι, τη στιγμή που ο Ανδρέας Κουρής δεν αναγνωρίζει κανένα νόμιμο δικαίωμα των απολυμένων (δεδουλευμένα έως και 5 μηνών και αποζημιώσεις απολύσεων), ισχυρίζεται ότι έχει και τα πνευματικά δικαιώματα από τους αγώνες τους!
Βέβαια, η χρονική στιγμή της που ο Ανδρέας Κουρής επέλεξε να εξαφανίσει ένα βίντεο που εκθέτει τη δημόσια εικόνα του, το οποίο βρισκόταν αναρτημένο για 7 ολόκληρους μήνες, με τη μέθοδο της διαδικτυακής λογοκρισίας δεν είναι διόλου τυχαία. Γίνεται λίγο πριν από τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis έξω από το χώρο της νέας φιέστας που διοργανώνει ο Ανδρέας Κουρής, τον τελικό της Eurovision.
Παράλληλα ένα ακόμη βίντεο, που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από θαμώνα κεντρικού καφέ της Αθήνας, το οποίο έδειχνε την τυχαία συνάντηση του Ανδρέα Κουρή με τους απολυμένους από τα Metropolis, είχε την ίδια τύχη με το προηγούμενο. Το MAD και πάλι επικαλούμενο πνευματικά δικαιώματα, το κατέβασε από το YouTube.
 Oι απλήρωτοι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis καταγγέλουν, προειδοποιούν και δίνουν ραντεβού έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision, στο GAZI MUSIC HALL (Πειραιώς & Ιερά Οδός) τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 7:30 μ.μ.:
«Aνδρέα Κουρή, στο δρόμο και στα δικαστήρια θα μας βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου. Σου το φωνάζουμε ένα χρόνο τώρα και έχεις διαπιστώσει ότι αυτό αποδείχτηκε πραγματικότητα. δεν είμαστε ένα βίντεο που μπορείς να σβήσεις από το διαδίκτυο έτσι απλά. Είμαστε οι απολυμένοι από τα Metropolis και ζητάμε τα αυτονόητα. Δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ EUROVISION!».