ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Λιναρδάτου, Αλαφογιώργος και Λιάτσος στο Πειθαρχικό για τον Ολάντ

- Λιάτσος: Εγώ τους είπα να βγουν στον «αέρα»
- Επίθεση από Τα Νέα στην ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Η ώρα ήταν 18.45 και η συζήτηση στη ΝΕΤ είχε ανάψει. Τι κρύβει η επίσκεψη του Ολάντ, ποια τα οφέλη κλπ κλπ. Εγκριτοι και εξαίρετοι δημοσιογράφοι –ανάμεσά τους κι ο Γιάννης Πολίτης- έκαναν τις αναλύσεις τους... Ξαφνικά ο Αντώνης Αλαφογιώργος και η παρτενέρ του, Οντίν Λιναρδάτου, άρχισαν να μαζεύουν τα χαρτιά τους διακόπτοντας την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή. Μόλις τους είχαν ενημερώσει για τη νέα στάση εργασίας που κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, από τις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 2 τα ξημερώματα.
Αυτά έγραφαν οι zoornalistas την περασμένη Τρίτη και στο θέμα επανήλθαν σήμερα η Λιναρδάτου και ο Αλαφογιώργος καθώς και ο επικεφαλής της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος με δηλώσεις τους στα ΝΕΑ. H εφημερίδα του ΔΟΛ αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα υπό τον τίτλο «Ο... βωβός κινηματογράφος της ΕΣΗΕΑ» κι ένα προβοκατόρικο σκίτσο του Χαντζόπουλου για να επιτεθεί στην Ενωση κάνοντας...
κριτική και κατηγορώντας το ΔΣ.. επειδή λέει, απήργησε παρά... το γεγονός της επίσκεψης του Ολάντ!
Με τη σειρά της η Οντίν Λιναρδάτου μιλώντας στα ΝΕΑ, χαρακτηρίζει παράλογη την πρόθεση της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε διαγραφές όσων δημοσιογράφων εργάστηκαν την ημέρα της απεργίας για την επίσκεψη του Ολάντ. «Η απόφαση αυτή, η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αφορά, εκτός από εμένα, τον Αντώνη Αλαφογιώργο αλλά και τον διευθυντή ενημέρωσης της ΝΕΤ Αιμίλιο Λιάτσο. Οπως μας πληροφορούν - χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη πρόσκληση - θα κληθούμε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με σκοπό τη διαγραφή μας, ενώ σύσταση θα κάνουν στους συναδέλφους που βγήκαν στον "αέρα" για να καλύψουν την μετάδοση» αναφέρει η Λιναρδάτου και θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της λέει ότι άρχισαν τη μετάδοση με τον Αντώνη Αλαφογιώργο όταν τους ενημέρωσαν ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και διέκοψαν όταν από το κοντρόλ τους είπαν ότι ξεκίνησε η στάση εργασίας..
Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Λιάτσος επισημαίνει ότι ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους να βγουν στο αέρα, μόλις πληροφορήθηκε από την νομική υπηρεσία της ΕΡΤ ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη. «Οταν με πληροφόρησαν ότι ξεκινάει η στάση εργασίας σταματήσαμε τη μετάδοση αμέσως», προσθέτει, ενώ ο Αντώνης Αλαφογιώργος τονίζει ότι «αποδέχομαι τη σοφία των αποφάσεων της ΕΣΗΕΑ, της οποίας υπερηφάνως είμαι μέλος».