ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι καιροί για παιχνίδια με τον ΕΔΟΕΑΠ


Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για την κρίση στον ΕΔΟΕΑΠ:
Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση των πέντε μελών της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (που εκ των πραγμάτων θέτει σε κινδύνους τον Οργανισμό), το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κλήθηκε να αναλάβει τη δική του μεγάλη ευθύνη. Να αποκλείσει, δηλαδή, το οποιοδήποτε ενδεχόμενο διορισμού διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ (από τους γνωστούς κύκλους που επιθυμούν την κατάργησή του), ενδεχόμενο που θα άνοιγε την πόρτα σε σαρωτικές, αρνητικές εξελίξεις στο Ταμείο μας.
Μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο, ήταν ο ορισμός εκλογών -μαζί με τις άλλες τρεις Ενώσεις (τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στον Οργανισμό)- με σεβασμό στις σαφείς..
προθεσμίες και τις διατάξεις του καταστατικού και του νόμου, ώστε να υπάρξει νέα εκλεγμένη διοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ. Ασφαλώς τα ζητήματα καταλογισμού των ευθυνών για τα πεπραγμένα της μέχρι χθες διοίκησης του Οργανισμού, είναι υπαρκτά και η συζήτηση αυτή ήδη πραγματοποιείται και παραμένει ανοιχτή σε ολόκληρο τον κλάδο. Χωρίς όμως, να δοθούν τα προσχήματα στη μνημονιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ΕΔΟΕΑΠ.
Δυστυχώς, σημαντικό τμήμα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προτίμησε να συνεχίσει τα πολύωρα μικροπολιτικά και μικρονοϊκά παιχνίδια εξουσίας, εμποδίζοντας -σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις που συγκάλεσα ώστε να προλάβω τις καταστατικές προθεσμίες- να προκύψει μια καθαρή λύση.
Καλώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταλάβουν έστω και την υστάτη ώρα τις ευθύνες τους και να επιτρέψουν στην Ενωση να πράξει το στοιχειώδες καταστατικό της καθήκον για την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ.