ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η Κουμουνδούρου διεκδικεί την τηλεόραση του 902...

...και προειδοποιεί ότι ως κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί καμία παράνομη συναλλαγή με τις τηλεοπτικές συχνότητες

Στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά να διεκδικήσουν την τηλεόραση του 902 και ακούγεται ότι έχουν μπει(;) σε σχετική διαδικασία αναζήτησης κεφαλαίων. Ολα αυτά με αφορμή τις επαφές του ΚΚΕ  με ιδιώτες -επίδοξους- αγοραστές, που εγκυμονεί τον κίνδυνο μια συχνότητα που παραχωρήθηκε στην Αριστερά να καταλήξει στα χέρια αδίστακτων επιχειρηματιών. Επιχειρηματιών οι οποίοι κάνουν το παιχνίδι του Σαμαρά και είναι ανοικτοί ακόμη και προς την Ακροδεξιά. Η Αυγή σε δημοσίευμα της, υπό τον τίτλο «Η συχνότητα του 902 TV να μείνει στην Αριστερά» αναφέρει χαρακτηριστικά:
(...) Με βάση τη νέα πραγματικότητα στην πολιτική και την Αριστερά, είναι θέμα ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία να μην επιτρέψει να παραμείνει κλειστό το σύστημα των media, υπό τον..
πλήρη έλεγχο της καταρρέουσας διαπλοκής. Δεν μπορεί οι δημόσιες συχνότητες να αντιμετωπίζονται ως περιουσία των χρεωκοπημένων καναλαρχών. Είναι αναγκαίο να ανοίξουν οι συχνότητες σε κοινωνικούς φορείς και προοδευτικές συλλογικότητες. Και βεβαίως δεν μπορεί μια συχνότητα της Αριστεράς να αλωθεί από τους αντιπάλους.  
(...) Το απόστημα της διαπλοκής στα media πρέπει να σπάσει. Πρώτο βήμα, να παραμείνει στον χώρο της Αριστεράς η τηλεοπτική συχνότητα του 902. Έχει διατυπωθεί σχετική πρόταση από αριστερούς δημοσιογράφους. Μπορεί να αναζητηθούν βιώσιμες οικονομικά λύσεις, υπό τον όρο να μην αλλοιωθεί η κοινωνική - πολιτική σκοπιμότητα με την οποία δόθηκε ο σταθμός στην Αριστερά. Δεν πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά για κοινωνική περιουσία της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθήκον να μιλήσει καθαρά στην κοινωνία και να επιδιώξει την ανατροπή του καθεστώτος που επικρατεί στα media. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα κοινωνικής ανάγκης!
Είναι ζήτημα στοιχειώδους πολιτικής προβλεπτικότητας εν όψει της επικείμενης δημοκρατικής ανατροπής.
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όσοι απεργάζονται νέα σκάνδαλα εις βάρος της κοινωνίας, της Αριστεράς και της πολιτικής, ότι ακόμη κι αν αγοράζουν στη ζούλα τον 902 ή άλλο τηλεοπτικό σταθμό, θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες. Δεν θα γίνει αποδεκτή από μια δημοκρατική - αριστερή κυβέρνηση οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή, με δεδομένο ότι καμιά συχνότητα δεν είναι μεταβιβάσιμη.