ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Στα χέρια του Ψυχάρη οι μισθολογικές καταστάσεις της «Πήγασος»

Βγενόπουλος, Μυτιληναίος, Γερμανός και Ιβάν Σαββίδης βολιδοσκοπήθηκαν για συμμετοχή τους σε ενδεχόμενη εξαγορά του μιντιακού ομίλου του Μπόμπολα από τον ΔΟΛ

Ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα μαμούθ αναμένεται να δημιουργηθεί από την συγχώνευση - εξαγορά - απορρόφηση του Πήγασου από τον ΔΟΛ όταν και αν συμφωνήσουν ο Μπόμπολας με τον Ψυχάρη
Οι επαφές των δύο πλευρων έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, με τον Φώτη Μπόμπολα να έχει διαβεί την πόρτα της Μιχαλακοπούλου περισσότερες από τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα, ενώ υπήρξε και καθοριστική συνάντηση του «πατριάρχη» της οικογένειας, Γιώργου Μπόμπολα με τον Σταύρο Ψυχάρη.
Μπορεί ΔΟΛ και Πήγασος με ανακοινώσεις τους να διαψεύδουν προς το παρόν τα περί εξαγορών, συγχωνεύσεων κλπ αλλά δεν αρνούνται ότι υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Και μάλιστα οι κοινές συναντήσεις και συσκέψεις δίνουν και παίρνουν. Για παράδειγμα ο Νίκος..
Πεφάνης, στέλεχος της διοίκησης του ΔΟΛ- είναι συχνός επισκέπτης των κτηρίων της «Πήγασος» στο Χαλάνδρι και κατά τα φαινόμενα ο πλέον εξουσιοδοτημένος συνομιλητής με την πλευρά Μπόμπολα.
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, όπως γράφει ο Κώστας Τσαούσης στο «Πρώτο Θέμα», στελέχη των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΔΟΛ είδαν με έκπληξη να καταφθάνουν πλήθος εγγράφων με κρίσιμες πληροφορίες μεταξύ των οποίων και το μισθολόγιο της «Πήγασος» και των θυγατρικών της.
Ένα ακόμη γεγονός που συνηγορεί προς το γεγονός της εξαγοράς των εκδοτικών εταιρειών του Μπόμπολα από τον Ψυχάρη έχει να κάνει με τις βολιδοσκοπήσεις που δέχθηκαν επιχειρηματίες τους τελευταίους δύο μήνες προκειμένου να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση ενδεχόμενης εξαγοράς της «Πήγασος» από τον ΔΟΛ.
Μεταξύ των επιχειρηματιών που βολιδοσκοπήθηκαν, περιλαμβάνονται οι κύριοι Ανδρέας Βγενόπουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Βίκτωρας Ρέστης, Πάνος Γερμανός – ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο και για προσπάθεια προσέγγισης του Ιβάν Σαββίδη.
Το μεγάλο ζήτημα σε δεύτερη φάση, όπως επισημαίνει ο Κ. Τσαούσης στο «Πρώτο Θέμα», δεν είναι ποιος θα εξαγοράσει τον άλλο και σε ποια τιμή αλλά ποιος και με ποιόν τρόπο θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του νέου ενιαίου επιχειρηματικού σχήματος την επόμενη ακριβώς ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι οι υποχρεώσεις ΔΟΛ και Πήγασου προς τις τράπεζες φθάνουν σήμερα τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Y.Γ: Ολα αυτά βέβαια δεν προμηνύουν τίποτε καλό για τους εργαζόμενους στα δύο μιντιακά συγκροτήματα καθώς οι όποιες συγχωνεύσεις εχουν πάντα ως άμεση συνέπεια την δραστική μείωση του προσωπικού...