ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

H ΕΡΤ ανοίγει... μπαρ στο Παγκράτι


Από τους χαρακτηριστικούς δρόμους του Παγκρατίου, η οδός Αρχελάου, ένας δρόμος με δενδροστοιχίες από νεραντζιές, ένα θεατράκι αλλά και πολλά μπαράκια και εστιατόρια αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα κωμική σειρά μυθοπλασίας «Αρχελάου 5» της ΕΡΤ1 η οποία θα λάβει θέση σε καθημερινή βάση στο πρόγραμμα του σταθμού από το φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η ΕΡΤ μάς προσκαλεί στην «Αρχελάου 5», να γίνουμε όλοι συγκάτοικοι στην πολυκατοικία στο Παγκράτι, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση της καθημερινής κωμικής σειράς, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1. Μια σύγχρονη κωμωδία, με έξυπνο χιούμορ, πολυδιάστατους χαρακτήρες, τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Λήδας Βαρτζιώτη, Δημήτρη Τσακαλέα και Φωτεινής Κοτρώτση, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές.
Επίκεντρο στην πλοκή της σειράς είναι ένα μπαρ στον αριθμό 5 της οδού Αρχελάου στο Παγκράτι το οποίο αποτελεί σημείο συνάντησης για πέντε ανθρώπους φαινομενικά διαφορετικούς μεταξύ τους.
Ο Στέφανος είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ένας ματαιόδοξος τύπος και θαμώνες είναι ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Ορφέας, η απελευθερωμένη Δώρα, η συντηρητική Λυδία και η αδίστακτη Κέλλυ, σύμφωνα με το σενάριο των Μαργαρίτας Γερογιάννη, Παναγιώτη Μαρκεζίνη και Θάνου Νασόπουλου. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας ζώντας τραγελαφικές καταστάσεις.
Παρεξηγήσεις, τσακωμοί, εκπλήξεις, απρόοπτα, όμορφες στιγμές και παράξενα γεγονότα συνθέτουν με κωμικό τρόπο την κοινή καθημερινότητα των πέντε αυτών ανθρώπων αλλά και κάποιων άλλων, που εισβάλλουν δυναμικά στη ζωή τους.
Πρώτους ρόλους στα επεισόδια της σειρά θα έχουν οι Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Καράμπαμπας, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ. Η σκηνοθεσία είναι των Λήδας Βαρτζιώτη, Δημήτρη Τσακαλέα και Φωτεινής Κοτρώτση.