ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Η απορία της Νέας Αριστεράς για τις καταστροφές εν μέσω πανηγυρισμών στον Πειραιά


Στις καταστροφές που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, σε εκλογικά περίπτερα πολιτικών κομμάτων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Πασαλιμάνι, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά Πειραιά, ξεκαθαρίζοντας ότι «και εμείς χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε για το σπουδαίο αθλητικό επίτευγμα του Ολυμπιακού, της ιστορικής ομάδας της πόλης μας».
Ωστόσο, τονίζουν ότι αυτό που «δεν καταλάβαμε ήταν γιατί «έπρεπε», στο πλαίσιο των πανηγυρισμών, να καούν και να καταστραφούν ολοκληρωτικά τα εκλογικά περίπτερά μας, μαζί με αυτά των ΚΚΕ, Πλεύσης Ελευθερίας, Κόσμου και εν μέρει του ΣΥΡΙΖΑ».
Και θέτουν τα εξής ερωτήματα:
  • Άραγε, ποιοι και γιατί είχαν λόγο να μας επιτεθούν μια τέτοια βραδιά χαράς;
  • Στο όνομα ποιου πανηγυρισμού και ποιας αγάπης για την ομάδα;
  • Και κοντά σ’ αυτό, ποιοι τους ανέχτηκαν ή και ποιοι αδιαφόρησαν;
  • Είναι αυτοί οι βάνδαλοι σαν τις άλλες Πειραιώτισσες και τους άλλους Πειραιώτες που χαίρονταν και γιόρταζαν χθες το βράδυ; Όχι βέβαια, καμία σχέση.
Τέλος, σημειώνουν ότι μέσα από τα «αποκαΐδια» τα εκλογικά τους κέντρα θα ξαναστηθούν από αύριο με κόστος δυσεύρετο για τα οικονομικά τους, ενώ απευθύνονται στις νέες και τους νέους:
«Χαρείτε το παιχνίδι και τις χαρές σας, αλλά αντισταθείτε στη βία και στη βαρβαρότητα. Υπερασπιστείτε τις ομάδες των ονείρων σας αλλά και δώστε φωνή στο δίκιο σας και στις προσδοκίες σας. Πείτε τα και στην κάλπη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024. Και το πιο σημαντικό για όλες και όλους μας, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουμε, είναι το να μη συνηθίσουμε στο «κακό». Γιατί ήδη κάποια στόματα λένε πως δεν έγινε τίποτε…».

Χριστίνα Παπασταθοπούλου / ΕφΣυν