ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Κάπου ώπα!


"Ως εδώ με τις περιφράξεις. Ως εδώ με την καταστολή της ζωής μας, ως εδώ με τον περιορισμό. Ως εδώ με την αστυνόμευση, ως εδώ με τη βία. Ως εδώ με το άδειασμα των διαμερισμάτων της γειτονιάς μας,
ως εδώ να ήχούν μόνο τα ροδάκια απ' τις βαλίτσες στις εισόδους των πολυκατοικιών μας".
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"» και καλεί
σε πορεία γειτονιάς στα Εξάρχεια την Παρασκευή 31/5, στις 19.30, Καλλιδρομίου (σκαλάκια Αστέρα).
Και η ανακοίνωση συμπληρώνει το «κάπου, ώπα!» και το «ως εδώ»:
«Ως εδώ με τη ζωή μας τουριστική ατραξιόν, ως εδώ με τη γειτονιά-disneyland, ως εδώ με τα ακραία ντεσιμπέλ, ως εδώ με τα τραπεζοκαθίσματα. Ως εδώ με τα απλησίαστα ενοίκια, ως εδώ με τα απλησίαστα ρουχάδικα, ως εδώ με τα πριβέ πάρτυ στα φαγάδικα. 
Ως εδώ με τα σφραγισμένα παράθυρα των καταλήψεων. Ως εδώ με τα κομμένα δέντρα. Ως εδώ με τα σπασμένα πεζοδρόμια, ως εδώ με τα ετοιμόρροπα σχολεία, ως εδώ με τους σωρούς σκουπιδιών. Ως εδώ με την καταστολή των αγώνων, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, τις στοχοποιήσεις των συλλογικοτήτων. 
Ως εδώ με τη διαγραφή της μνήμης, ως εδώ με την αποσιώπηση της ιστορίας, ως εδώ με τη διαγραφή της πολιτισμικής ταυτότητας, ως εδώ με τις γειτονιές-περάσματα, ως εδώ με τους περαστικούς, ως εδώ με την "ανάπτυξή" σας.
Αγώνας για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων σημαίνει αγώνας για ζωή. Αγώνας για στέγη για όλους στη γειτονιά που επιθυμούν να ζουν. Αγώνας για πολυπολιτισμικές κοινότητες. Αγώνας για το δικαίωμα όλων μας στην Πλατεία, στον Λόφο, στον πεζόδρομο, στους δρόμους.
Αγώνας για τα Εξάρχεια σημαίνει αγώνας για τη συμπερίληψη, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία, τις διαδικασίες συλλογικής δημιουργίας. Αγώνας στα Εξάρχεια σημαίνει πως η γειτονιά δεν θα χωρέσει σε χάρτες που άλλοι σχεδιάζουν.
Το μέλλον της γειτονιάς θα το γράψουμε εμείς.
Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"»