ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Παραιτήθηκε ο Δραγασάκης από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Νέοι τριγμοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται σήμερα με την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση απ' το κόμμα του πρώην βουλευτή Γιώργου Βαρεμένου. 
Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς Γιάννης Δραγασάκης γνωστοποίησε την απόφασή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖA, Στέφανο Κασσελάκη, και τη γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγκου, με ανοιχτή επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί.
Όπως έγραψε, η πλήρης διαφωνία του με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην ΚΕ όσο διαρκεί η υφιστάμενη κατάσταση. Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο κόμμα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται «για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και απευθύνθηκε στους αναφερόμενους με συντροφικό ύφος.
Ο Δραγασάκης κατέθεσε επίσης κείμενο συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος.

Αποχώρησε ο Γιώργος Βαρεμένος

Με αιχμές κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του απ' το κόμμα και ο Γιώργος Βαρεμένος.
Σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει: «Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».