ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Παρωδία στον Βόλο μετά τα επεισόδια


Απώλεια βαθμών που εντείνει την εσωστρέφεια και συντείνει στην προπονητολογία υπέστη ο Ολυμπιακός στον Βόλο, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με σκορ 2-2 από την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League.
Το ματς πάντως σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του ματς.
Όταν οι παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησε εκ νέου το ματς, ακολούθησε μια παρωδία, καθώς οι παίκτες απλώς άλλαζαν πασούλες μεταξύ τους, χωρίς καμία πρόθεση να επιτεθούν προς την αντίπαλη εστία, ενώ ο διαιτητής έσπευσε σχετικά άμεσα να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, πριν συμπληρωθούν τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων.

Τα επεισόδια

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων διεκόπη προσωρινά το ματς (κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2), λόγω των επεισοδίων που ξεκίνησαν έπειτα από ένα γκολ που δεν μέτρησε για τους φιλοξενούμενους, καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Οπαδοί του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν με άνδρες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Κάποιοι οπαδοί των Πειραιωτών κατάφεραν να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι οπαδοί από την πλευρά τους έσπασαν καθίσματα και τα πέταγαν προς τους αστυνομικούς, όπως και άλλα αντικείμενα.
Παράλληλα, ακούγονταν δεκάδες εκρήξεις -από κροτίδες και δακρυγόνα- εντός κι εκτός του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Oι παίκτες των δυο ομάδων έπειτα από περίπου 10 λεπτά αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, με την ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα να είναι αποπνικτική.
Όταν έπειτα από περίπου μία ώρα, οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί η αναμέτρηση, οι οπαδοί είχαν αποχωρήσει από τις κερκίδες.



ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται
 από μία εγκληματική οργάνωση και διεφθαρμένο παρακράτος»

Λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Βόλο, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προέβη σε μια ανακοίνωση υψηλών τόνων, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία «εγκληματική οργάνωση» που λειτουργεί «στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό».
Η ΠΑΕ επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για όσα έγιναν, σε ΕΠΟ, ΚΕΔ, αλλά και στην κυβέρνηση (και ιδιαίτερα στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), ενώ ρίχνει βολές ακόμα και στις δικαστικές αρχές που «αδιαφορούν πλήρως» για ό,τι συμβαίνει.
Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιεί ότι το μέλλον είναι «αβέβαιο» και διατυπώνει το ερώτημα εάν «θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί».
Υποστηρίζει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού «βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά» εδώ και «3,5 χρόνια τουλάχιστον» και χαρακτηρίζει ως «τουλάχιστον αναμενόμενο» το ξέσπασμα των οπαδών. Μάλιστα, εκτιμά πως «με τα όργια που έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...».