ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Κι εκείνος δεν απάντησε…


Εκτός από τις βόμβες περί δημοσιονομικών που εκτόξευσε το πρωί από το πάνελ της ΕΡΤ, ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε μια σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους και για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε χαμογελώντας ότι σήμερα θα βρεθεί στο Ζάππειο να μιλήσει σε συνέδριο για τη διαφορετικότητα ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και στη συνέχεια είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους «γιατί με κοιτάτε;».
Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ Κ. Παπαχλιμίντζος του αντέτεινε «εγώ σας κοιτάω γιατί το ρεπορτάζ αναφέρει ότι είστε κατά του νομοσχεδίου», με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά «το συνέδριο δεν θέτει ζητήματα γάμου, θέτει ζητήματα ισότητας και κοινωνικού ρατσισμού. Όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο θα σας πω τι θα κάνω».
Δεν είναι άλλωστε κρυφό το γεγονός πως το Μαξίμου πονοκεφαλιάζει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο μετατίθεται συνεχώς προς το… μέλλον, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι και λίγοι οι βουλευτές της Ν.Δ. που διαφωνούν ριζικά με μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει, βέβαια, και το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές δεν βρήκαν χώρο ούτε στο σχετικό θέμα της ΕΡΤ, ούτε στο σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ούτε, φυσικά, στη σχετική ανακοίνωση από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας.
Πάντως ο υπουργός Εργασίας με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αυξήσεις στις συντάξεις δικαστικών, προτείνει... εφάπαξ φόρο προς όλους τους πολίτες σε ανάλογες αποφάσεις ενώ αμφισβητεί ακόμη και τη διάκριση των εξουσιών με πρόσχημα τη δημοσιονομική σταθερότητα... 
- από efsyn