ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Πού πήγε το παιδάκι που είχε πει: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός;


Ό,τι ζούμε έχουμε το πρόβλημα ότι μας αφορά. Διαφορετικά θα ήταν μια τρελή υπερπαραγωγή τσίρκο, με τον διευθυντή να έχει παρει ρεπό και τα διάφορα νουμέρα να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν και σε όποιον θέλουν.
Φτάσαμε στο σημείο Δήμαρχος (κύριος Μπέος) να χαστουκίσει αγανακτισμένο πλημμυροπαθή. Τον έβρισε, με άπταιστα «γαλλικά» ο πολίτης. Ο Δήμαρχος όμως δεν είναι νούμερο του τσίρκο που κάνει ό,τι θέλει. Έχει έναν θεσμικό ρόλο και οφείλει να καταπιεί την προσβολή και όχι να συμπεριφέρεται σα νευριασμένος κάγκουρας που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Και μετά … ο χαστουκισμένος πήγε στο γραφείο του Δημάρχου να ζητήσει συγγνώμη. Και ο μπουφλοφόρος Δήμαρχος έγινε «μαχάτμα» που σημαίνει μεγάλη καρδιά, και του είπε όλα μέλι γάλα.

Και μετά ο κύριος Κασσελάκης εγκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία ότι στηρίζει τραμπούκους δημοτικούς άρχοντες και η Νέα Δημοκρατία του απάντησε ότι δεν ξέρει ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει χρίσμα στον κύριο Μπέο.

Τα τσιμέντα δεν μπορούν να γελάσουν σε Βόλο και Θεσσαλία γιατί με τόσο νερό που έχουν ρουφήξει τα τελευταία 16 χιλιάδες χρόνια που ζήσαμε σε ένα εικοσαήμερο έχουν μαλακώσει κι αυτά.

Δεν ξέρω πώς ήταν οι τελευταίες μερες της Πομπηίας αλλά νομίζω ότι ζούμε τις «τελευταίες μέρες της λογικής». Πλέον όλα τα παράλογα, έχουν γίνει κανονικά και το παιδάκι που αναφώνησε «ο βασιλιάς είναι γυμνός» είναι κάπου μακριά, μπορεί να παίζει κανα βιντεογκέιμ που ο ένας βασιλιάς χαστουκίζει όποιον έμεινε χωρίς σπίτι μετά τις πλημμύρες και ο νικητής είναι όποιος έμεινε και χωρίς σπίτι και αχαστούκιστος.

Από τότε που δεν σηκώθηκαν οι πέτρες να πουν «για ποια υπογειοποίηση της παραλιακής μας λέτε, αφού ειναι επίγειος δρόμος που τον κλείσατε σε ένα τούνελ» και τα τρώμε όλα αμάσητα θα λεμε «συγγώνη» όταν μας χαστουκίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά γιατί θα υπάρχει η κακοκαιρία που μπορεί να μας κάνει να νευριάσουμε και λίγο γιατί ίσως θα έχουμε χάσει σπίτι, δουλειά ή και το αυτοκίνητό μας.

Γιάννης Καφάτος
Viewtag (30.9.2023)