ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η ΑΔΑΕ έδωσε τα στοιχεία, ο Τσίπρας τα φέρνει στη Βουλή


Παρέμβαση στη Βουλή θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, στον απόηχο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα πει από το βήμα της Βουλής τα ονόματα των οποίων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ επιβεβαιώθηκε μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ.
Σήμερα το απόγευμα  ο Αλέξης Τσίπρας μετέβει στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Χρήστο Ράμμο δήλωσε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ένα φάκελο που φέρεται να έχει την ένδειξη «απόρρητο» και να περιλαμβάνει το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής απ' την έρευνα που έχει κάνει, μετά το αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που παρέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΑΔΑΕ.
Τα ίδια στοιχεία ο κ. Ράμμος φέρεται να απέστειλε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αφότου παρέλαβε την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, με την οποία τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής για τις υποκλοπές.
Με δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υπήρξε θύμα υποκλοπών, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει «δύο υποχρεώσεις: «Να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισημαίνει ότι «ολοκληρώνεται και τεκμηριώνεται έτσι η εικόνα της θεσμικής παρακμής, που κορυφώθηκε με τη συγκάλυψη του σκανδάλου στην Εξεταστική Επιτροπή-παρωδία και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών.
Εξάλλου, χθες, το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε πως καταθέτει αίτημα προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία τής μέχρι τώρα έρευνας. Όπως σημειώνει με σημερινή του ανάρτηση ο εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης; Κριθαρίδης «Το ΜέΡΑ25 ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από μια κυβέρνηση, μια Βουλή και μια δικαιοσύνη που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, να μάθουμε την αλήθεια».