ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ο προσφυγικός συνοικισμός της Νέας Ιωνίας και ο Νίκος Ξανθόπουλος


Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ τιμά τη μνήμη του Νίκου Ξανθόπουλου με ένα δίωρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, 10 με 12 το βράδυ. Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί στο πλαίσιοbτης εκπομπής ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ σε έρευνα και παρουσίαση Θωμά Σίδερη.
Η δημιουργία και οι απαρχές του συνοικισμού των Ποδαράδων, που στα χρόνια του Μεσοπολέμου θα μετεξελιχθεί σε μια απέραντη προσφυγούπολη. Εκεί θα γεννηθεί και θα περάσει τα παιδικά και τα νεανικά χρόνια του ο Νίκος Ξανθόπουλος.
Η ατμόσφαιρα και οι μνήμες του συνοικισμού της Νέας Ιωνίας θα τον ακολουθούν για πάντα στη ζωή του. Το προσφυγικό σπίτι του, τα εργοστάσια και βιομηχανικά εργαστήρια της περιοχής, τα ταπητουργεία αλλά και οι αλάνες της γειτονιάς του, ο πόνος των κατοίκων της και ο αγώνας τους για το μεροκάματο θα τον εμπνεύσουν και θα του χαράξουν την πορεία της ζωής του.
Ένα συγκινητικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ όπου η ανθρωπιά και η προσφυγική μνήμη συναντά τα όνειρα και τις προσδοκίες ενός σπουδαίου ηθοποιού και, κυρίως, ανθρώπου, του Νίκου Ξανθόπουλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.