ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ένα γκράφιτι από μαθητές για τον Άλκη - Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας


Με ένα γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς στέλνουν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, την ώρα που η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου είναι σε εξέλιξη.
Η 1η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα της δολοφονίας του Άλκη, μια ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή στην περιοχή. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του 11ου δημοτικού Καλαμαριάς, αποφάσισαν να δημιουργήσουν γκράφιτι σε μεγάλη κλίμακα, στον τοίχο του σχολείου τους, στο οποίο ο Άλκης, με ένα υπέροχο φωτεινό χαμόγελο, προστατεύει παιδιά που φορούν τις φανέλες όλων των ομάδων.
«Δημιουργούμε αυτή την τοιχογραφία για να τη βλέπουν τα παιδιά κάθε πρωί, κάθε μέρα, και να τους βλέπει και να χαμογελάει ο Άλκης από εκεί ψηλά. Να χαμογελάει γιατί τα παιδιά ξέρουν και μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας. Γιατί αλήθεια δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να απολαμβάνεις το σκοράρισμα ενός γκολ στην αυλή του σχολείου, φορώντας την μπλούζα της αγαπημένης σου ομάδας και να πνίγεσαι στις αγκαλιές των φίλων σου και στα χρώματα των δικών του αγαπημένων ομάδων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο  Αλέξανδρος Τσιμπιλής, ο εμπνευστής και δημιουργός της «Δομής 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη», που έχει ως στόχο να μην ξεχαστεί η δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, να αποτελέσει σύμβολο αλλαγής, να υποστηρίξει τα θύματα της οπαδικής βίας και να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα στην Ελλάδα.

Σήμερα, για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που πρόκειται να εξεταστούν στις επόμενες δικάσιμους είναι η αδελφή του Άλκη και οι φίλοι του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου και δέχθηκαν επίθεση από τους 12 κατηγορούμενους.