ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Μανδραβέλης: Σκάνδαλο οι υποκλοπές, σκάνδαλο και η συγκάλυψή τους


Για «κορυφαίο ζήτημα Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της "Καθημερινής" Πάσχος Μανδραβέλης σχολιάζοντας στο Attica TV.το σκάνδαλο των υποκλοπών.Παράλληλα μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «μονόδρομο».
«Ήταν μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα η κατάθεση πρότασης μομφής για ένα τόσο μεγάλο θεσμικό ζήτημα. Δεν ξέρω κομματικά αν θα τον ωφελήσει, αλλά ως ζήτημα δημοκρατίας έπρεπε να το κάνει» είπε αρχικά ο αρθρογράφος της Καθημερινής.
«Πάμε σε εκλογές και λίγο πολύ όλοι από τη ΝΔ θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. […] Πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός είναι τόσο παντοδύναμος μέσα στο πολιτικό μας σύστημα, που ενώ αποκαλύπτεται κάτι σαν κι αυτό (σ.σ. υποκλοπές) δεν τρέχει κάστανο, δεν γίνεται τίποτα», είπε ο Πάσχος Μανδραβέλης μιλώντας στο Attica TV.
«Το σκάνδαλο ξεκίνησε από την παρακολούθηση του δημοσιογράφου, κ. Κουκάκη και τότε όλοι σφυρούσαν αδιάφορα. Από τη στιγμή που έγινε η ιστορία με τον κ. Ανδρουλάκη, νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα για την κυβέρνηση, με την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο υποκλοπών και υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης και σε όλη αυτή τη διάρκεια το μόνο πράγμα για το οποίο κραύγαζε η αντιπολίτευση είναι “αν ξέρει ο πρωθυπουργός“. Αυτό είναι το τελευταίο. Ήταν αντιπαραγωγικό αυτό το ερώτημα. Αυτό είναι η αποκορύφωση αυτού του σκανδάλου, δηλαδή το αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός. Έπρεπε να καταλάβουμε αρχικά τι συνέβαινε εκεί μέσα. Τι συμβαίνει εκεί μέσα. Γιατί δεν ξέρω αν είναι έργο της τωρινής κυβέρνησης ή αν γίνονται και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ή αν θα γίνουν και σε μελλοντικές κυβερνήσεις. Επομένως, το πρώτο πράγμα είναι να καταλάβουμε τι γίνεται εκεί μέσα. Δηλαδή να υπάρχει ένας έλεγχος της ΕΥΠ».


Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ένα ζήτημα το αν οι υποκλοπές ενδιαφέρουν το εκλογικό σώμα. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μάλλον δεν ενδιαφέρει, αν και νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις και η δραματική στροφή που πήρε αυτή η ιστορία μπορεί να δείξει τελικά ότι ενδιαφέρει. Είναι άλλο ζήτημα αν δεν ενδιαφέρει τον κόσμο και άλλο ζήτημα αν πρέπει να συζητηθεί. Πρέπει να συζητηθεί σε όλα τα επίπεδα. Δημοσιογραφικά και πολιτικά.